Mercedes A-Class Forum banner
1 - 20 of 78 Posts

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all, so I collected an A200 Premium Plus almost 3 weeks ago and love the ambient lighting, especially at night, it really sets the car apart from some of its rivals. I have the ‘ocean blue’ preset on but recently, the vent on the drivers right side is stuck on yellow no matter what I do to the settings! I’ve reset the system completely but it just sits there on yellow. I’ve also noticed that when I lock the car, all the lights go off except this one vent, which fades 30 seconds later. Has anybody got any ideas? It’s booked into Mercedes at the end of the month but just wondered if there’s anything in the mean time that I can do. Not a massive issue and the car drives great, but for £30k-ish you want it to be right. Thanks in advance!
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
3 Posts
i watched a few youtube videos and they said it comes with ambient lighting as standard , ordered a a200 amgline and been told it won't come with the lighting , is this true ?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I see i am not the only one. Last week my light went white. Cannot change it at all. Apart from vents that light up red and blue when temp change all the rest is white.
Reset all with no luck.
Now when starting the car light will not go on at all, until you press temp button up or down. Then will come on white.
Booked in MB but did u get your sorted ?? I assume its electrical problem...

Cheers
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I see i am not the only one. Last week my light went white. Cannot change it at all. Apart from vents that light up red and blue when temp change all the rest is white.
Reset all with no luck.
Now when starting the car light will not go on at all, until you press temp button up or down. Then will come on white.
Booked in MB but did u get your sorted ?? I assume its electrical problem...

Cheers
Just come across this thread after searching for exactly the same issue. Ours is working again after deadlocking the car, and leaving it for about 20 mins. After unlocking the colour was back to normal.
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Discussion Starter · #10 ·
I see i am not the only one. Last week my light went white. Cannot change it at all. Apart from vents that light up red and blue when temp change all the rest is white.
Reset all with no luck.
Now when starting the car light will not go on at all, until you press temp button up or down. Then will come on white.
Booked in MB but did u get your sorted ?? I assume its electrical problem...

Cheers
Mine went in and they told me they would have to order a new wiring loom (apparently the whole ambient light system is one loom that sits behind the dash). However, on collecting my car, all the lights are now back to normal with no issues at all. It’s been two weeks since I got it back and not a single problem so far *touch wood*. They did tell me that a software update had been done for the interior lights and the multi beam LED. So happy bunny for now!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
@NewDay - I have tried to disconnect battery with no luck. Reset all setting. And over weekend i spotted that one of those "strip lights' is try to swith on. Almost like old T5 bulb. But only come on when press temp adjust button.
@jono119 - Glad all sorted ! Mine is going to MB on 12th....wonder if its loom as well. Will keep updated.



Thank you all !!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
So...just a quick update...

MB updated software and lights are working now. Still need to come back after NY for rear camera change as there was fault as well.

Is any one find MBUX a bit laggish sometimes ?? Or its just me.. haha

Have good Christmas all.

Drive safe !

Cheers
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Hey guys,

I was wondering if any of you guys have been having problems with the ambient lights not turning off after car has been locked.

After I have locked the car only sometimes I still have the car ambients lights still turned on after everything else is off. I don't know whether or not if it is something I'm doing wrong. I have to then turn the car on and drive round the block and then lock it again and after that the ambient lights would turn off.
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Hey guys,

I was wondering if any of you guys have been having problems with the ambient lights not turning off after car has been locked.

After I have locked the car only sometimes I still have the car ambients lights still turned on after everything else is off. I don't know whether or not if it is something I'm doing wrong. I have to then turn the car on and drive round the block and then lock it again and after that the ambient lights would turn off.
That happened to my A200 just once during the first week. To resolve, I unlocked, pressed the cabin light off, started the engine, stopped the engine and locked up. It's not happened since.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Hi,

I have had my A250 Prem+ for around 3 months now and today, my ambient light has been messed up. It only stays on the white/yellow colour. I have tried resetting it and nothing has changed. If I take it into the dealer. How long will it take for the people that have had it done?
 

·
Registered
Joined
·
1,135 Posts
I have just noticed a very strange thing, the nearside door ambient led & the offside air vent led stopped working.

Switched off open the door locked the car, the opened up and switched everything on again & it's all fine ?

So what is going on?
 

·
Registered
A200 AMG Line Premium Polar White
Joined
·
123 Posts
I had a problem where it didn’t work at all for a couple of days then came back on, took the car to MB and they said it was a software issue and updated and sorted the system out.
 
1 - 20 of 78 Posts
Top