Mercedes A-Class Forum banner
421 - 440 of 554 Posts
Trzymam kciuki, żeby się nie powtórzyło, ponieważ jest to zmieniony numer części.

• Like
Reactions: srea064
Skoro już o tym rozmawiamy, czy ktoś zauważył dziwny dźwięk wydechu podczas problemów z głowicą? Wiem, że M260 sam w sobie brzmi dziwnie, ale z tyłu samochodu (wydech) brzmi jak traktor.

Mam nadzieję, że to się naprawi po wymianie głowicy.

Podstępnie :)

Mimo że nie ma żadnych dowodów na to, że telefony komórkowe kiedykolwiek spowodowały pożar na stacjach benzynowych... trochę jak w przypadku niektórych aspektów tej "pandemii"... ale ludzie po prostu akceptują, że telefony komórkowe + dystrybutory paliwa = niebezpieczeństwo.
Nie martwiłbym się telefonem komórkowym. Bardziej martwi mnie pracownik sklepu Tesco palący około 15 metrów od dystrybutorów!

Właśnie odebrałem samochód po wymianie głowicy cylindrów. Zostawiłem go wczoraj rano, więc pracowali nad nim przez 1,5 dnia. Samochód znów płynnie jeździ przy stałych prędkościach! 🙌🏼

Nadal szarpie czasami podczas ruszania lub zmiany biegów, ale myślę, że to po prostu charakterystyka skrzyni biegów.

Właśnie odebrałem samochód po wymianie głowicy cylindrów. Zostawiłem go wczoraj rano, więc pracowali nad nim przez 1,5 dnia. Samochód znów płynnie jeździ przy stałych prędkościach! 🙌🏼

Nadal szarpie czasami podczas ruszania lub zmiany biegów, ale myślę, że to tylko charakterystyka skrzyni biegów.
Cieszę się, że wrócił do Ciebie. Muszę jeszcze znaleźć skrzynię biegów DCT, która nie ma żadnych zawahań ani szarpania.

Właśnie odebrałem samochód po wymianie głowicy cylindrów. Zostawiłem go wczoraj rano, więc pracowali nad nim przez 1,5 dnia. Samochód znów płynnie jedzie ze stałą prędkością! 🙌🏼

Nadal czasami szarpie podczas ruszania lub zmiany biegów, ale myślę, że to tylko charakterystyka skrzyni biegów.
To szybko.

Pomyślałem, że mogę dodać moją sprawę do tej listy, aby utrzymać dynamikę. Właśnie odebrałem mojego A35 z 2019 roku, 22K, po 10 dniach w warsztacie. Nowa głowica cylindrów zamontowana i samochód na razie jedzie dobrze. Cieszę się, że wróciłem do porządnego samochodu, ponieważ mój zastępczy GLA jeździł jak łódź.

Zauważyłem we wcześniejszych postach, że przedłużona gwarancja kosztowała około 500 funtów za 2 lata. Jej cena dosłownie się podwoiła 😳

Pomyślałem, że mogę dodać swój przypadek do tej listy, aby utrzymać dynamikę. Właśnie odebrałem mojego A35 z 2019 roku, 22K, po 10 dniach w warsztacie. Nowa głowica cylindrów zamontowana i samochód na razie jeździ dobrze. Cieszę się, że wróciłem do samochodu, który dobrze się prowadzi, ponieważ mój samochód zastępczy GLA jeździł jak łódź.

Zauważyłem we wcześniejszych postach, że przedłużona gwarancja kosztowała około 500 funtów na 2 lata. Jej cena dosłownie się podwoiła 😳
Przynajmniej dobrą wiadomością jest to, że byłeś objęty ubezpieczeniem.

Ale szczerze mówiąc, dla MB uchylanie się od odpowiedzialności za każdego, kto zgłasza roszczenia, a raczej próbuje je zgłosić, poza okresem gwarancji producenta, jest dość idiotyczne z ich strony. Kiedy wiedzą, że jest to wada ich własnej produkcji i nie pomoże przyszłej sprzedaży.

[QUOTE="Leww11, post: 195776, członek: 21197]
Aktualizacja
Koszty naprawy samochodu
Zestaw do testu kompresji benzyny £20.00
Narzędzie do blokowania wałka rozrządu £25.00
Oryginalna uszczelka głowicy £45.00
Oryginalne śruby głowicy £81.00
Oryginalne uszczelki wtryskiwaczy £126.00
Wtryskiwacze regeneracja x4 £52.00
Świece zapłonowe x4 £60.00
Olej silnikowy 5W-30 castrol £20.00
Płyn chłodzący £42.00
Planowanie głowicy cylindrów £42.50
Nowy zawór wydechowy x1 £29.50
Szlifowanie zaworów wydechowych £67.50
Szlifowanie gniazd zaworów wydechowych £72.00
Nowe prowadnice zaworów £56.00
Nowe uszczelki pary £25.00
Uszczelki rur doprowadzających olej i płyn chłodzący do turbosprężarki £10.00
Suma £773.50

Biorąc pod uwagę, że powiedziano mi przez wielu mechaników, że potrzebuję nowego silnika, który średnio kosztuje około 4 tys. funtów za przyzwoity używany. Powiedziałbym, że to dobra cena całkowita za moją naprawę. Oczywiście nie musiałem płacić za robociznę itp., ponieważ sam podjąłem się tego zadania. Ale to daje ci tylko ogólne pojęcie.
Dzięki
[/QUOTE]

Cześć przyjacielu, czy możesz pomóc w podaniu numerów części?
Mam ten sam problem w GLB z silnikiem M260

Cześć wszystkim, po przeczytaniu tego wątku trochę się martwię odbiorem mojego A35 w ten weekend, którego właśnie kupiłem z drugiej ręki.
To A35 premium z 20 tablicą rejestracyjną. Już zapłaciłem za niego zawyżoną cenę, więc ostatnią rzeczą, jakiej chcę, jest to, żeby miał problemy z silnikiem!
Czy w końcu go odebrałeś?

Jestem teraz w tej samej sytuacji, właśnie zapłaciłem depozyt, ale odbieram go dopiero w przyszłą sobotę. W zeszłym tygodniu skończyła się 3-letnia gwarancja i powiem szczerze, że jestem BARDZO zdenerwowany. Naprawdę nie wiem, czy warto byłoby zadzwonić do MB i stwierdzić, że samochód ma znane problemy i zobaczyć, czy oferują przedłużoną gwarancję, a może nawet wymienić głowice cylindrów, kiedy go dostanę?

Co wszyscy z Wielkiej Brytanii zrobili i czy ktoś dostał listy od MB potwierdzające problem?

Dzięki
Ben

Niestety tak nie jest, ale pochodzi od renomowanego dealera samochodów z wyższej półki. Zamierzam jutro zapytać w MB, ponieważ gwarancja wygasła w zeszłym miesiącu.
Wpisz numer rejestracyjny na tej stronie

Niestety tak nie jest, ale pochodzi od renomowanego dealera samochodów wysokiej klasy. Zamierzam jutro zapytać w MB, ponieważ gwarancja wygasła w zeszłym miesiącu.
Czy próbowałeś dowiedzieć się, czy w samochodzie wykonano prace przy silniku? Jeśli tak, nie ma się czym martwić.

Jeśli chodzi o gest dobrej woli MB, robią to bardzo rzadko. Poza Ameryką Północną MB po prostu pozostawiło właściciela samochodu, aby poniósł konsekwencje tej dobrze znanej wady.

Wklej rejestrację na tę stronę

Dziękuję, to pomocne. Wiem, że dealer, który mi to sprzedaje, właśnie powiedział, że załatwiają najnowszy serwis, więc sprawdzę jeszcze raz, czy to był serwis dealerski, ponieważ 2 pierwsze na pewno były

dziękuję

Miałem wypadanie zapłonu około tydzień temu i zawiozłem go do specjalistycznego warsztatu MB, żeby sprawdzić.. Nie pamiętam, czy facet powiedział mi, że to pęknięcie na zaworze czy głowicy cylindrów

Jeśli kupujesz używany A35 od dealera M-B, otrzymasz 2 lata używanej gwarancji AMG.
Kupiłem A35 w październiku 2021 roku, więc prawdopodobnie skończyło się tuż przed tym, jak się to wydarzyło... przy okazji, gdzie można znaleźć 2 lata używanej gwarancji AMG? W ogóle nie mogłem tego znaleźć...

I zastanawiam się, czy w takim razie nadal mogę uzyskać przedłużoną gwarancję, może lepiej ją kupić i jeszcze trochę poczekać, a następnie zanieść ją z powrotem do dealera MB z przedłużoną gwarancją, aby to wszystko pokryć? To śmieszne płacić 5 tysięcy za samochód wart mniej niż 25 tysięcy...

Miałem wypadanie zapłonu około tydzień temu i zawiozłem go do specjalistycznego warsztatu MB, żeby sprawdzić.. Nie pamiętam, czy facet powiedział mi, że to pęknięcie na zaworze czy głowicy cylindrów

Kupiłem A35 2021 Oct, więc prawdopodobnie skończyło się tuż przed tym, jak się to wydarzyło.. przy okazji, gdzie można znaleźć 2-letnią używaną gwarancję AMG? W ogóle nie mogłem jej znaleźć..

I zastanawiam się, czy nadal mogę uzyskać przedłużoną gwarancję, jeśli tak jest, równie dobrze mogę ją kupić i poczekać trochę dłużej, a następnie zanieść ją z powrotem do dealera MB z przedłużoną gwarancją, aby to wszystko pokryć? To śmieszne płacić 5 tysięcy za samochód wart mniej niż 25 tysięcy...
Otrzymałem to bezpośrednio od nich, oto link - po prostu upewnij się, że był serwisowany zgodnie z MB. Mercedes-Benz Extended Warranty

421 - 440 of 554 Posts