Mercedes A-Class Forum banner
1 - 20 of 36 Posts

·
Registered
A200 Sport Premium
Joined
·
190 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi there

I have some queries about Mercedes Me.

On the home screen it says 'incomplete configuration', but everything that's not paid-for is activated on the subsequent screen.

What am I doing wrong?
6752

6753
6754
Land vehicle Vehicle Car Personal luxury car Mid-size car
Text Font Line Document
Text Font Line
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi new member here and recently taken delivery of a New A200 AMG Executive through lease hire. Loving the car and still getting used to features. For the first couple of weeks the app was synching with the car fine but for the last 6 days the mileage fuel level etc shows no update for 6 days. I can still use the app to change settings on Vehicle Display light settings etc and car picks this up.

I have logged in and out and even tried app on another phone but no joy. Any one else having issues or have any any suggestions.
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Does anyone else have the issue of the app not updating frequently, is there anyway to force a refresh on it. Especially annoying when checking the charge and it says last update was 3 hours age.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Hi, I had this exact issue when I bought my car in August. I rang the dealership several times about it and got no help what so ever. Mine always said incomplete configuration. I wanted some extras anyway so I purchased a bundle that I wanted through mercedes me online portal. Since then my mercedes me app has worked and does not show this message. With regards to the other messages about the app not updating. I also get this from time to time but if I close the app completely (double pushing the home button on the iphone and closing the open app in bqckground) when I then open the app again it states the correct last update time for example when I last got out and locked the car. Hope that maybe helps anyone. The mercedes me contact is useless it took them 2 months to reply to a message I sent. To be honest the mercedes me app seems to be very temperamental.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Also forgot to mention, I did have issues with the car not saving my changes I made to my profile. For example theme etc. After a couple of full reset of the system completely and re adding my mercedes me profile it’s been fine since.
 

·
Registered
Joined
·
96 Posts
This morning, i got a notification on the MMe app that 'some services have been activated/deactivated' and when i clicked on it it shows almost all of my active services as 'activating...' and the app home page just says 'incomplete configuration'.

Anyone facing this issue? my Mercedes Me app was fine and working until last night.
 

·
Super Moderator
Joined
·
4,956 Posts
All services as normal on mine too. There was an email and an in app notification of new map updates being available, don't know if it could be linked.
 
  • Like
Reactions: rdrp

·
Registered
A180 AMG Line Premium Plus Auto with Distronic (the one bit I wanted!)
Joined
·
162 Posts
Does it regularly. Next it will txt and email to tell you "battery critical"
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
This morning, i got a notification on the MMe app that 'some services have been activated/deactivated' and when i clicked on it it shows almost all of my active services as 'activating...' and the app home page just says 'incomplete configuration'.

Anyone facing this issue? my Mercedes Me app was fine and working until last night.
yeah I got the same problem right now
 
1 - 20 of 36 Posts
Top