Chciałem właśnie kupić litr oleju do uzupełniania do mojego nowego silnika benzynowego A200. Czy byłbym w błędzie myśląc, że każdy w pełni syntetyczny olej 0W-20 byłby odpowiedni?
Nie powiedziałbym, że instrukcja jest absolutnie jasna. Mój silnik podlega kategorii "Wszystkie inne modele" i zaleca: 229.51, 229.52, 229.61 lub 229.71. W przypadku jednorazowego napełnienia maksymalnie 1,0 litra, tylko w wyjątkowych przypadkach, zaleca MB-Freigabe lub MB-Approval 229.31 lub ACEA C3. Dla mnie to tak jasne jak błoto.Czy MB nie dostarcza już instrukcji obsługi?
Ten wątek pomoże Mercedes 5w-30 vs AMG 0w-40 oilW mojej ostatniej oficjalnej rewizji w moim przypadku włożyli ow40 (w cenie złota)
Nie lubię Castrola, za 1. i 2. razem wlałem OEM Mercedes 5w30 (229.51/52) (na OS), za 3. razem w domu Petronas + Orlen Combo 229.51, a teraz (w przyszłym miesiącu) wleję Mobil 1 Esp 0W30 (229.52).Trzymałbym się gęstszego gatunku 5W30. Przy wszystkich awariach głowicy lepiej mieć nieco gęstszy olej. Używałem 5W30 Castrol Edge, wersja mercedes, od samego początku w moim A35 AMG.
Jako olej uzupełniający, wszystko, co ma na butelce oznaczenie M-B 229.52, jest poprawne.jako uzupełnienie do mojego A35 z 2019 roku
Tak, moim zdaniem kupię Professional.Więc jaka jest różnica między nimi?
Shell Helix Ultra ECT C2/C3 Engine Oil - 0W-30 - 1Ltr | Euro Car Parts
Shell Helix Ultra ECT C2/C3 Engine Oil - 0W-30 - 1Ltr at the lowest UK prices from Euro Car Parts UK’s No.1 for Car Accessories, Car Styling & Car Care. Buy today Online, In store or by Phone + Branches Nationwide – Next Day UK Free Delivery.www.eurocarparts.com
Euro Car Parts | Car Parts Online & In Store - FREE UK Delivery
www.eurocarparts.com
Oba to M-B 229.52
Czy "Professional" jest wart tego małego dodatku?
Kupiłem mój sub 15K mil 2019 A35 ze świadomością, że głowica może się zepsuć. Wszystko, co mogłoby to złagodzić, będzie mile widziane. Używam tylko paliwa Tesco Momentum. Nigdy więcej Morrisons dla mnie!
Wiesz, że 5W30 i 0W30 mają taką samą grubość, prawda? (w HOT ºC). nie w COLD.Mój A35 ma 13 tysięcy mil i używałem tylko Castrol Edge 5W30 M do wszystkich serwisów. Jest to olej nieco gęstszy niż 0W30 i nie miałem żadnych problemów z silnikiem, ani nie musiałem dolewać oleju między serwisami. Posiadam również Porsche 997 pierwszej generacji, a samochody te mają powszechnie znaną wadę w postaci rysowania otworów cylindrów. Hartech jest jednym z najbardziej szanowanych specjalistów od silników w kraju, który zaprojektował i opracował wiodące w branży rozwiązania tego problemu. Porsche również określa olej 0W30 dla tych samochodów, ale Hartech, który przebudował setki tych silników, zaleca gęstszy olej o lepkości co najmniej 10W50. Oczywiście nasze silniki są inne, ale zasada nieużywania oleju tak rzadkiego jak woda powinna budzić obawy, gdy przepływa on przez części silnika i je pokrywa.
Fuchs jest doskonałej jakości.Nie jestem pewien, czy kupiłbym Fuchs ponownie - mogę przypuszczać, że to dobry olej, ale wolałbym bardziej znane marki.