Mam A200 sport 68, około tydzień temu zacząłem dostawać komunikat na desce rozdzielczej z napisem 12-woltowy akumulator, patrz instrukcja obsługi, rozmawiałem z Mercedes me, który poradził mi, żebym zostawił samochód włączony na około pół godziny, następnego dnia zdarzyło się to znowu, a potem pojawił się również komunikat, żeby zatrzymać pojazd i zostawić go włączonego, zrobiłem to również, funkcja start-stop również nie działała w tym momencie, poszedłem do samochodu w poniedziałek i nie chciał odpalić, pomoc drogowa przyjechała i uruchomiła samochód, poszedłem do serwisu i powiedziano mi, że tak się stało, ponieważ najwyraźniej nie jeżdżę samochodem wystarczająco dużo, przyznaję, że przejechałem tylko 5000 mil samochodem, ale nadal jest on używany codziennie, pomoc drogowa powiedziała, że akumulator ładował się dobrze i miał wystarczająco dużo energii i nie był pewien, dlaczego na desce rozdzielczej pojawia się znak akumulatora 12 V. Zamierzam odebrać samochód dzisiaj później, ale powiedziano mi, że naładowali dla mnie akumulator, osobiście nie sądzę, żeby to był problem, ale zobaczymy, co się stanie, czy komuś jeszcze coś takiego się przydarzyło?