Przydatne byłoby uzyskanie informacji na temat tego, co dzieje się z silnikiem A35, ile osób jest dotkniętych problemem i jak długo MB zajmuje naprawa samochodów.
Znam ludzi z tym problemem w A 220 i A250 to wszystko ten sam silnik... M260.Myślę, że to nie dotyczy tylko a35. Dotyczy to również a250. Dostałem list od mercedesa i przedłużyli moją gwarancję na głowicę cylindrów do 15 lat i 240 000 km. 2019 a250 4matic.
Mam samochód od 11/2019. STG1 zrobił to przy 27k km w 12/21, teraz 58.xxxK km.W ankiecie luka między tymi, którzy mieli problem, a tymi, którzy go nie mieli, zmniejsza się, ale wiele czynników może być tego przyczyną, a nie tylko to, że jeśli masz samochód wystarczająco długo, usterka wystąpi. Ale oprócz tego prawdopodobnie przyciągamy do ankiety więcej osób z problemem niż bez niego.
Przydatne byłoby uzyskanie informacji na temat tego, co dzieje się z silnikiem A35, ile samochodów jest dotkniętych problemem i ile czasu zajmuje MB naprawa tych samochodów. Mam A35 AMG z 2021 roku i zaczął źle pracować na biegu jałowym lub podczas przyspieszania. Właśnie zawiozłem go do dealera i powiedzieli, że muszą wymienić głowicę i zajmie to 2 tygodnie. Zobaczymy.
Dziękuję za odpowiedźNumer części zamiennych został już zmieniony, więc powiedziałbym, że MB podjął kroki, aby temu zapobiec. Daty produkcji i rejestracji samochodu mogą się od siebie różnić, ale wydaje się, że przestaliśmy widzieć posty dotyczące tego problemu pojawiające się w nowszych modelach.
8 grudnia w Down Under, fabrycznie nowy, więc czy to model po liftingu?Kupiłem swój egzemplarz fabrycznie nowy 8 grudnia. 3 tygodnie i wyświetlacze zgasły, a silnik przeszedł w tryb awaryjny. Jest teraz w serwisie u dealera od 3 tygodni z małą / słabą komunikacją z ich strony. Bardzo niezadowolony, więc nie, nie naprawili problemu.
Witamy na forum.Kupiłem swój fabrycznie nowy 8 grudnia. 3 tygodnie i wyświetlacze zgasły, a silnik przeszedł w tryb awaryjny. Jest teraz w serwisie u dealera od 3 tygodni z małą / słabą komunikacją z ich strony. Bardzo niezadowolony, więc nie, nie naprawili problemu.
Czy Twój samochód to model sprzed liftingu?Dział serwisu potwierdził problem z głowicą cylindrów. 3 tygodnie czekania na części, bo oczywiście żadnych zapasowych w kraju, mimo że to znany problem