Mercedes A-Class Forum banner
481 - 500 of 554 Posts
Witajcie,
Jestem nowy w społeczności Mercedes A Class, ale mam dla was wszystkich małą historię.
Niedawno kupiłem 6-miesięcznego AMG A35 od głównego dealera. Miałem go kilka miesięcy i uwielbiałem go aż do zeszłego weekendu, kiedy zapaliła się kontrolka silnika. Zadzwoniłem do Merca, który wysłał technika. Zdiagnozowano cewkę zapłonową i zamontowano nową. Następnego dnia, po przejechaniu kilku mil bez problemu, kontrolka silnika zaświeciła się ponownie i wrócił ten sam 3-cylindrowy silnik z nierówną pracą. Samochód trafił do głównego dealera, który poinformował o problemie z zaworem (jeszcze brak dalszych informacji na ten temat) Nowa głowica jest teraz montowana. Czy ktoś jeszcze miał ten problem?
Tak!! Początkowa diagnoza „wypadanie zapłonu na pierwszym cylindrze” i odpowiednie kody.
Okazuje się, że potrzebuję nowej głowicy cylindrów.
C.Packs są w porządku, s.plugs w porządku; kompensowali nadmiernie główny problem - głowicę cylindrów.

P.S. Kupiłem samochód od Merc Dealership około rok temu. Rozszerzona gwarancja uratowała mnie przy tej okazji.

Tak!! Początkowa diagnoza 'wypadanie zapłonu na pierwszym cylindrze', a następnie odpowiednie kody.
Okazuje się, że potrzebuję nowej głowicy cylindrów.
C.Packs są w porządku, s.plugs w porządku; kompensowały one problem podstawowy - głowicę cylindrów.

P.S. Kupiłem samochód od dealera Mercedesa około rok temu. Rozszerzona gwarancja uratowała mnie przy tej okazji.
Przykro, ale przynajmniej nic cię to nie będzie kosztować. Jaki samochód zastępczy ci dają?

Ból, ale przynajmniej nic cię to nie będzie kosztować. Jaki samochód zastępczy ci dają?
Zarejestrowałem się na poniedziałek.
Samochód zastępczy to tak. Powiedzieli mi, że na pewno nie będzie to A35 lol. Poprosiłem o coś przyzwoitego. Powiedział, że najprawdopodobniej A200.

Chyba muszę być pokorny przez dwa dni.
Tak czy inaczej, będę was informował.

Jestem umówiony na poniedziałek.
Samochód zastępczy to tak. Powiedzieli mi, że na pewno nie będzie to A35 lol. Poprosiłem o coś przyzwoitego. Powiedział, że najprawdopodobniej A200.

Chyba muszę być pokorny przez dwa dni.
Tak czy inaczej, będę was informował.
Kiedy miałem wymienione turbo w moim A45, warsztat poprosił mnie o skontaktowanie się z mobilo i zabranie samochodu na lawecie. Oznaczało to przejście przez system MB, a nie przez warsztat i otrzymanie S350.

Ach! Dobrze wiedzieć. Dzięki za tę wskazówkę!
Użyli wypożyczalni samochodów Enterprise w naszej okolicy i przyjechali z E350 i S350 i zapytali, który chciałbym 😂

Użyli wypożyczalni samochodów Enterprise w naszej okolicy i przyjechali z E350 i S350 i zapytali, który chciałbym 😂
Ok, ludzie, tak, dostałem A35 Amg sedan z tablicą rejestracyjną 74. Jestem pod wrażeniem. Zauważyłem jednak na moim trackerze, że żadna praca się nie rozpoczęła. Zadzwoniłem do nich. Po tych wszystkich rozmowach o gwarancji obejmującej pracę, inżynier z biura gwarancyjnego zastrasza warsztat naprawczy. Nie zatwierdzi pracy, dopóki nie "udowodnią przyczyny" naprawy cylindra. Musiałem się zaangażować - zadzwoniłem do gwarancji. Inżynier przedstawił swoją sprawę; Nazywam to BS, ale to moje zdanie. Skontaktuje się bezpośrednio z warsztatem naprawczym. Przez ostatnie kilka dni chodzą w tę i z powrotem, a ja o tym nie wiem. Samochody, co! SMH

Ok, ludzie, tak, mam A35 Amg sedan z tablicą rejestracyjną 74. Jestem pod wrażeniem. Jednak zauważyłem na moim trackerze, że żadna praca się nie rozpoczęła. Zadzwoniłem do nich. Po tych wszystkich rozmowach o gwarancji obejmującej pracę, inżynier z biura gwarancyjnego zastrasza warsztat naprawczy. Nie zatwierdzi pracy, dopóki nie "udowodnią przyczyny" naprawy cylindra. Musiałem się zaangażować - zadzwoniłem do gwarancji. Inżynier przedstawił swoją sprawę; Ja nazywam to BS, ale to moje zdanie. Skontaktuje się bezpośrednio z warsztatem naprawczym. Przez ostatnie kilka dni przerzucali się, a ja o niczym nie wiedziałem. Samochody, co! SMH
Przynajmniej masz ładnego nowego A35 CLA, który cię zastąpi, dopóki nie skończą go obrabiać.

Cześć, jestem nowy na forum i szukam porady/pomocy/informacji dotyczących problemu od innych właścicieli, którzy mogli mieć podobny problem.

Odebrałem mojego A35 latem 2023 roku, więc objęty jest 2-letnią gwarancją na używany samochód, niedawno zakończyła się 3-letnia gwarancja (grudzień 2024), samochód był idealny do tego momentu.

Samochód miał 3-letni serwis w salonie Mercedesa w grudniu 2024 roku w ramach planu serwisowego, tydzień później pojawił się straszny problem z wypadaniem zapłonów, ponowne uruchomienie samochodu było w porządku, zdarzyło się to tydzień później lub później, więc został zarezerwowany w salonie i wymagana była nowa głowica cylindrów. Po 5-6 tygodniach kłótni/dyskusji z centralą i salonem, że samochód jest na gwarancji, w końcu się na to zgodzono i nowa głowica cylindrów została zamontowana w ramach gwarancji.
Odebrałem samochód i pojechałem do domu, użyłem samochodu raz następnego dnia, może 20 mil, jeśli w ogóle, ponownie uruchomiłem samochód wieczorem i zapaliła się kontrolka silnika, silnik brzmi okropnie, obroty rosną i spadają, brzmi to tak, jakby do samochodu nie docierało paliwo, bardzo silny zapach paliwa. Po sprawdzeniu silnika paliwo jest na całej jego górnej części, mały zbiornik silnika.
Po ponownym skontaktowaniu się z salonem po odebraniu samochodu dzień wcześniej, trzeba go było odholować i sprawdzić, od tego czasu poinformowali, że wymagany jest nowy wtryskiwacz paliwa.

Czy to spowoduje inne uszkodzenia silnika? Salon zgodził się to naprawić, ale samochód przejechał 15 tys. mil w 3 lata i wymagał nowego cylindra, a teraz wtryskiwacza/wtryskiwaczy paliwa i niestety nie mam już do niego zaufania, ponieważ gwarancja dobiega końca, nigdy nie pomyślałem, że wtryskiwacze będą wymagały wymiany dzień po wymianie strasznej głowicy cylindrów.

Wielkie dzięki

Cześć, jestem nowy na forum i szukam porady/pomocy/informacji dotyczących problemu od innych właścicieli, którzy mogli mieć podobny problem.
Wygląda na to, że uszkodzili wtryskiwacz. Trudno powiedzieć, co jeszcze mogli zrobić podczas "naprawy" Twojego samochodu. Osobiście kupiłbym przedłużoną gwarancję i wiem, że to wydatek, którego się nie spodziewałeś, ale poza pozbyciem się samochodu, to jedyny sposób, w jaki mógłbym spokojnie spać w nocy.

2021 AMG C35 29000 mil. Pełna historia serwisowa Mercedesa. Posiadam samochód od 2 tygodni. Kody błędów 030085, 030385 i 1CEF85. Diagnoza Mercedesa wykazała wypadanie zapłonów i spadek kompresji na cylindrach 2 i 3. Wymagana nowa głowica. Mam przedłużoną 2-letnią gwarancję od dealera, od którego ją kupiłem, więc powinno być naprawione.

2021 AMG C35 29000 mil. Pełna historia serwisowa Mercedesa. Właściciel samochodu od 2 tygodni.
Kody błędów 030085, 030385 i 1CEF85. Diagnoza Mercedesa wykazała wypadanie zapłonu i spadek kompresji na cylindrach 2 i 3. Wymagana nowa głowica. Mam przedłużoną 2-letnią gwarancję od dealera, od którego ją kupiłem, więc powinno być załatwione.
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Informuj nas na bieżąco o swoich postępach.

2021 AMG C35 29000 mil. Pełna historia serwisowa Mercedesa. Właściciel samochodu od 2 tygodni.
Kody błędów 030085, 030385 i 1CEF85. Diagnoza Mercedesa wykazała wypadanie zapłonów i spadek kompresji na cylindrach 2 i 3. Wymagana nowa głowica. Mam przedłużoną 2-letnią gwarancję od dealera, od którego ją kupiłem, więc powinno być naprawione.
Powodzenia, proszę informuj nas na bieżąco.

Większość problemów, o których słyszę, dotyczy roczników 2019, ale oczywiście wynika to z faktu, że mają one większy przebieg, po prostu mam nadzieję, że nowsze nie będą miały tego problemu, mój to wrzesień 2020, 70 plate, więc mam nadzieję, że mnie to ominęło, słyszałem o kilku 20 plate z tym problemem, ale jeszcze żadnych 70, co znowu może wynikać z przebiegu.
Cześć. Mój 35 jest na 20 plate i ma podobne problemy. Kontrolka silnika się świeci i jest 'nierówna' z utratą mocy. Właśnie zadzwoniłem po pomoc drogową MB i mam nadzieję, że to nic poważnego.

481 - 500 of 554 Posts