Mercedes A-Class Forum banner
81 - 100 of 196 Posts
Nie do końca to samo, ale mój też nie zawsze się włącza. Zaczęło się dziać kilka tygodni temu. Zawsze wracał po zablokowaniu samochodu i powrocie do niego. Byłem u dealerów, ale nie znaleziono żadnych usterek ani dostępnych aktualizacji, kazano wrócić, jeśli w ogóle przestanie działać :sad::sad:
Cześć Ikon,

Czy udało Ci się to kiedyś trwale naprawić? Mam ten sam problem z wyświetlaczem kierowcy. Wyświetlacz systemu informacyjno-rozrywkowego nie ma problemów, ale ten kierowcy wydaje się od czasu do czasu nie chcieć działać. Nie mam nawet samochodu od tygodnia. Mój lokalny dealer zainstalował najnowszą aktualizację oprogramowania, ale nadal się to dzieje :(

Cześć Ikon,

Czy udało Ci się to kiedyś trwale naprawić? Mam ten sam problem z wyświetlaczem kierowcy. Wyświetlacz informacyjno-rozrywkowy nie ma problemów, ale ten kierowcy wydaje się od czasu do czasu nie działać. Nie mam nawet samochodu od tygodnia. Mój lokalny dealer zainstalował najnowszą aktualizację oprogramowania, ale nadal się to dzieje :(
Cześć

Wygląda na to, że samo się naprawiło, nie miałem tego problemu od wieków (odpukać!!!!)

Cześć

Wygląda na to, że naprawiło się samo, nie miałem tego problemu od wieków (odpukać!!!!)
Dobrze słyszeć! Jestem w 90% pewien, że u mnie miało to coś wspólnego z tym, że nie uruchamiałem silnika przez tak długi czas po tym, jak po raz pierwszy wsiadłem do samochodu.

Zauważyłem to po raz pierwszy, kiedy poszedłem do mojego samochodu i zdałem sobie sprawę, że zostawiłem coś w domu. Zostawiłem otwarte drzwi kierowcy i wróciłem do środka po to, co zapomniałem. Nie uruchomiłem samochodu, dosłownie tylko otworzyłem drzwi i zostałem powitany przez oba ekrany.

Kiedy wróciłem, żeby odjechać, ekran nie włączył się po uruchomieniu silnika. Bez względu na to, co naciskam, nie ma reakcji.

Jeśli wsiadam do samochodu i od razu startuję, wszystko jest w porządku i nie ma żadnych problemów podczas jazdy.

To tak, jakby ekran nie wykrywał, że samochód został ponownie uruchomiony, jakby przekraczał limit czasu po tak długim czasie, aby oszczędzać energię akumulatora. Zostawienie samochodu zamkniętego na kilka minut działa za każdym razem. Myślę, że to wszystko, czego potrzeba do pełnego wyłączenia systemu.

Nie wiem tak naprawdę, co robić.

Tylko żeby dodać -

Siedzę w samochodzie od około 20 minut, próbując zrozumieć, jak pojawia się ten problem. Słuchałem muzyki i ekran kierowcy znów nie reaguje. Lewa strona elementów sterowania na kierownicy również przestała działać, więc nie mogę sterować MBUX za pomocą kierownicy. Panel dotykowy i ekran nadal działają.

AKTUALIZACJA 13.07.2020: Część ekranu w końcu dotarła, serwis dealera wymienił wadliwe ekrany i wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami. Mam nadzieję, że to była moja pierwsza i ostatnia usterka.

Jest tu dużo na ten temat. Nowy CLA z MBUX, kilka razy miał czarny ekran, dealer nie mógł naprawić aktualizacjami, więc zamontowano nowy ekran, sterowniki, od tego czasu wszystko w porządku.

Mój A220 z 2019 roku teraz tak robi. Ekran z prędkościomierzem jest czarny, ale drugi działa dobrze. Kolejna rzecz, którą zauważyłem, to brak dźwięku klikania podczas używania kierunkowskazów. Miałem nadzieję, że zostawię go w spokoju i wróci do normy, ale bez szczęścia. Zabieram go do serwisu za kilka dni, żeby to sprawdzili.

Cześć wszystkim, jestem z Wielkiej Brytanii i mój nowy A220 AMG Line Premium Plus z 2019 roku ma ten sam problem. Ekrany zrobiły się czarne po zakupach, wróciłem do samochodu, żeby pojechać do domu, a elektroniczna deska rozdzielcza się nie włączała. Zadzwoniłem do RAC, który przeprowadził test diagnostyczny samochodu, a technik powiedział, że wyniki z jego laptopa mówią, że komputer nie był w stanie odczytać samochodu i to pierwszy raz, ponieważ zdarza się to tylko w przypadku samochodów, które nie nadają się do jazdy i samochodów z rozładowanym akumulatorem! Mój działał dobrze. Próbował zresetować akumulator, ale bezskutecznie.

W każdym razie zadzwoniłem do dealera w sprawie wizyty diagnostycznej, mam nadzieję, że uda im się rozwiązać problem, ale czytając wasze doświadczenia, nie wydaje się to szybką naprawą.

Aktualizacja dzisiaj: zdecydował się włączyć??? Jestem tak zdezorientowany, przez ostatnie dwa tygodnie nie działał, a dzisiaj zdecydował się działać?? Naprawdę dziwne. W każdym razie nadal zabieram go do dealera, ponieważ czuję, że może się to powtórzyć.

To dość powszechna usterka na deskach rozdzielczych, a wielu członków forum zabrało swoje samochody do salonów w celu diagnostyki i naprawy, przy czym niektórzy wracali z nierozwiązaną usterką. Miałem to kilka razy i, szczerze mówiąc, po prostu z tym żyję, ponieważ nie chce mi się być bez samochodu, gdybym miał go zostawić u dealera od czasu do czasu!

Cześć wszystkim, jestem z Wielkiej Brytanii i mój nowy A220 AMG Line Premium Plus z 2019 roku ma ten sam problem. Ekrany zgasły po zakupach, wróciłem do samochodu, żeby pojechać do domu, a elektroniczna deska rozdzielcza się nie włączyła. Zadzwoniłem do RAC, który wykonał test diagnostyczny na samochodzie, a technik powiedział, że wyniki z jego laptopa mówią, że komputer nie był w stanie odczytać samochodu i to pierwszy raz, ponieważ zdarza się to tylko w przypadku samochodów, które nie nadają się do jazdy i samochodów z rozładowanym akumulatorem! Mój działał dobrze. Próbował zresetować akumulator, ale bez skutku.

W każdym razie zadzwoniłem do serwisu w celu umówienia się na diagnostykę, mam nadzieję, że uda im się rozwiązać problem, ale czytając wasze doświadczenia, nie wydaje się, żeby to było szybkie rozwiązanie.

Aktualizacja dzisiaj, postanowił się włączyć??? Jestem tak zdezorientowany, przez ostatnie dwa tygodnie nie działał, a dzisiaj postanowił działać?? Naprawdę dziwne. W każdym razie nadal zabieram go do serwisu, ponieważ czuję, że może się to powtórzyć.
To dość powszechna usterka w deskach rozdzielczych, a wielu członków forum zabrało swoje samochody do serwisów w celu diagnostyki i naprawy, a niektórzy wrócili z usterką, która nie została naprawiona. Miałem to kilka razy i, szczerze mówiąc, po prostu z tym żyję, ponieważ nie chce mi się być bez samochodu, gdybym miał go zostawiać w serwisie od czasu do czasu!
Jeśli wyobrazisz sobie, że po 2-letniej gwarancji na samochód potrzebujesz wymiany ekranu i jeśli producent nie wprowadzi ulepszeń z poprawkami sprzętu ekranów, obawiam się, że wiele osób (w tym ja) będzie musiało od czasu do czasu wydawać bezsensowne pieniądze na wymianę ekranu. Chciałbym, żeby zrobili tylko kilka wadliwych części z konkretnymi problemami, a większość jest w porządku.

To dość częsta usterka na deskach rozdzielczych, a wielu członków forum zabrało swoje samochody do salonów w celu diagnostyki i naprawy, przy czym niektórzy wrócili z niesprawioną usterką. Miałem to kilka razy i, szczerze mówiąc, po prostu z tym żyję, ponieważ nie chce mi się być bez samochodu, gdybym miał go zostawiać u dealera w kółko!
Powinieneś spróbować domagać się zwrotu pieniędzy? Wiem, że to kłopot, ale sprzedali ci produkt z wadą i masz pełne prawo go otrzymać.

Powinieneś spróbować ubiegać się o zwrot pieniędzy? Wiem, że to kłopot, ale sprzedali ci produkt niezgodny z opisem i masz prawo go otrzymać.
Żądać zwrotu pieniędzy za spłatę nowego samochodu z powodu wadliwej części elektronicznej? Nigdy o tym nie słyszałem.
Moim zdaniem (rozmawiałem o tym z przyjacielem, inżynierem komputerowym, który pracuje dla firmy elektronicznej i często odwiedza fabryki, sprawdzając linię produkcyjną), ponieważ większość części elektronicznych jest produkowana w Chinach, producenci mają tam złą politykę. Kiedy zgadzają się wyprodukować część o określonych specyfikacjach, mogą zmodyfikować zawartą umowę bez wiedzy klienta, mówiąc, że wynik jest taki sam (polityka "wystarczająco dobra"). Tak więc niektóre części mogą nie być w 100% jakości.
To zawsze moja opinia.

Mój A220 z 2019 roku teraz to robi. Ekran z prędkościomierzem jest czarny, ale drugi działa dobrze. Kolejna rzecz, którą zauważyłem, to brak dźwięku klikania podczas używania kierunkowskazów. Miałem nadzieję, że mogę to zostawić i wtedy się włączy, ale bez powodzenia. Zabieram go do serwisu za kilka dni, żeby to sprawdzili.
Czy udało im się to naprawić? Mój 2020 A180D Premium Plus miał dwa razy pusty ekran kierowcy, za każdym razem wracał.

Mam swój A klasa A200 dopiero od marca tego roku. Rejestracja 20. Ekran wyświetlacza zgasł podczas jazdy i nie wrócił. Mercedes był dzisiaj i najwyraźniej to znany problem. Został zabrany do naszego lokalnego dealera w celu rozwiązania problemu. W międzyczasie czekam na samochód zastępczy.

Nie. Salon, do którego to zawiozłem, strasznie spartaczył sprawę. Facet z serwisu, z którym rozmawiałem, już tam nie pracuje, bo był okropny w swojej pracy. Nic nie zaktualizował na temat tego, co się działo. Nigdy nie zamówili żadnych części do tego. Teraz muszę zawieźć to gdzie indziej, ponad godzinę drogi stamtąd, i nie mogą mnie przyjąć przez 2 tygodnie.

Zawsze możesz złożyć skargę do centralnego dealera w swoim stanie, dotycząca złej obsługi, którą otrzymałeś. Wierzę, że poprowadzą Cię do najlepszej opcji. Informując ich o swoich problemach, wierzę, że zadziała to na Twoją korzyść.

Cześć, mam nadzieję, że ktoś może pomóc, ponieważ nie chcę, żeby kolejny samochód został zniszczony przez dealera lol
Główny ekran kierowcy 10.25 po prostu wyłącza się bez powodu lub ostrzeżenia, zastanawiałem się, czy ktoś jeszcze miał ten problem, ponieważ mam samochód dopiero 3 tygodnie i poza tym jest bez zarzutu
Dzięki
Tak samo dzieje się z moim A250 AMG-Line (68 tablica W177) od pierwszego dnia. Pomimo aktualizacji oprogramowania po aktualizacji oprogramowania i dwóch wymienionych jednostkach sterujących, problem nie został rozwiązany. Z powrotem u dealera trzy razy w grudniu 2020 roku z kolejną wymienioną jednostką sterującą zainstalowaną w Sylwestra - ponownie zawiodła dziś wieczorem! Rozwiązuję to, wyłączając silnik, wychodząc i zamykając samochód, zostawiając go na pięć minut, a następnie ponownie odblokowując samochód - Hej Presto, działa, ale tylko do następnego razu, gdy zestaw wskaźników znów zawiedzie!

81 - 100 of 196 Posts