Mercedes A-Class Forum banner
221 - 240 of 341 Posts
Discussion starter · #221 ·
To wszystko ma związek z przyczyną i skutkiem.

Na przykład, jeśli wymienisz rurę spustową i powiesz, że rura spustowa zmienia ciśnienie zwrotne w układzie, co z kolei powoduje awarię turbosprężarki, nie otrzymasz wymiany turbosprężarki w ramach gwarancji, ponieważ jej awaria została spowodowana przez coś, co zmieniłeś w związku z nią.
Ach, rozumiem. Jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia jakichkolwiek problemów po wymianie rury spustowej na sportowy katalizator 100 cpsi i usunięciu OPF? Zawsze słyszałem, że wymiana rury spustowej jest dobra dla samochodu... lepszy przepływ spalin?

Nie, żadna z tych rzeczy nie unieważniłaby całej gwarancji. W związku z tym remapowanie unieważniłoby gwarancję na silnik i skrzynię biegów itp.

To zależy, najprawdopodobniej samochód będzie jeździł dobrze z włączonym EML. W niektórych przypadkach może przejść w tryb awaryjny.

Oczywiście nie przejdzie przeglądu technicznego.
Ok, rozumiem teraz, jak to działa.

Ach, rozumiem. Jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia problemów po wymianie rury spustowej na sportowy katalizator 100 cpsi i usunięciu OPF? Zawsze słyszałem, że wymiana rury spustowej jest dobra dla samochodu... lepszy przepływ spalin?
Minimalne (choć technicznie wciąż istnieje ryzyko).

Użyłem tego tylko jako przykładu komponentu mającego wpływ na cały system.

Mogłem równie dobrze użyć, jeśli zainstalujesz dystans koła, a łożysko koła się zepsuje, mogą nie uznać gwarancji na łożysko koła, ponieważ dystans wprowadza większe/inne obciążenia na łożysko koła w porównaniu do ustawień fabrycznych.

Discussion starter · #223 ·
Minimalne (chociaż technicznie wciąż ryzykowne).

Użyłem tego tylko jako przykład komponentu mającego wpływ na cały system.

Mogłem równie dobrze użyć, jeśli zainstalujesz dystans koła, a łożysko koła się zepsuje, mogą nie uznać gwarancji na łożysko koła, ponieważ dystans wprowadza większe/inne obciążenia na łożysko koła w porównaniu do ustawień fabrycznych.
aha dzięki

Discussion starter · #224 ·
Jakieś dobre praktyki dotyczące przechowywania mojego fabrycznego wydechu catback? Zostawiłem go właśnie w magazynie w mojej pracy. Czy muszę go czymś przykryć? W końcu myślę, że znowu zamontuję go w samochodzie.

Discussion starter · #225 ·
MG wysłał moje dp kilka tygodni temu przez DHL, ale zostało zwrócone z powodu nowego szczepu koronawirusa w Wielkiej Brytanii. Czekałem chwilę, ale DHL wciąż nie dostarczał paczek do Wielkiej Brytanii. Zapłaciłem dodatkowe 50 funtów, aby wysłać je drogą powietrzną i właśnie otrzymałem to ... dodatkowe 200 funtów -.-

Hej @Medder,
Jaki wydech kupiłeś? Jak nazywa się sprzedawca? Jestem w NSW. Pozdrawiam
Nie kupiłem wydechu z rynku wtórnego, tylko kontroler ASR (moduł zaworu wydechowego), więc mogę trzymać zawór w pozycji otwartej jednym naciśnięciem przycisku. Dźwięk wydechu jest nieco lepszy niż fabryczny, ponieważ nasze samochody nie mają OPF. Ale myślę o tytanowym Catbacku Akrapovica, nie jestem pewien, czy mogę użyć mojego istniejącego kontrolera ASR z tym wydechem, czy muszę zamontować ich zestaw dźwiękowy, aby sterować zaworem.

Rura spustowa została pomyślnie zainstalowana w zeszły wtorek. Brak EML i brzmi niesamowicie! Wkrótce zamieszczę kilka filmów, ale oto kilka zdjęć. Seryjna rura spustowa jest ogromna lol.

View attachment 7268
View attachment 7269
View attachment 7270
View attachment 7271
View attachment 7272
View attachment 7273
Jak to się stało, że kolektor musiał zostać zdjęty? Brzmi słodko. Jaki jest całkowity koszt? Jestem już na poziomie 1500 funtów za mój wydech Miltek i poważnie to rozważam.

Downpipe została pomyślnie zainstalowana w zeszły wtorek. Brak EML i brzmi niesamowicie! Wkrótce zamieszczę kilka filmów, ale oto kilka zdjęć. Seryjny downpipe jest ogromny lol.
W końcu samochód brzmi tak, jak powinien. Czy zauważyłeś jakiś nieprzyjemny zapach spalin teraz, gdy jeździsz tylko na 100 komórkach?

Discussion starter · #240 ·
Jak to się stało, że kolektor musiał zostać zdjęty? Brzmi świetnie. Jaki jest całkowity koszt? Wydałem już 1500 funtów na mój układ wydechowy miltek catback i poważnie to rozważam.
Nie mam pojęcia haha, warsztat wysłał mi zdjęcia i wspomniał, że instalacja była trudna. To kosztowało około 1500 funtów, ale wcześniej wydałem 1200 funtów na niestandardowy układ wydechowy catback.

W końcu samochód brzmi tak, jak powinien. Czy zauważyłeś jakiś nieprzyjemny zapach spalin teraz, gdy jeździsz tylko na 100 komórkach?
Pojawił się zapach, gdy został po raz pierwszy zainstalowany, ale zniknął po jednym dniu. Od tego czasu nic więcej!

Brzmi wspaniale. Czy jest to połączone z fabrycznym układem wydechowym catback?
Ja również mam niestandardowy układ wydechowy catback, nic nie jest teraz standardowe. Oto kolejny fajny film.

221 - 240 of 341 Posts