Mercedes A-Class Forum banner
201 - 220 of 314 Posts
Tak, instrukcje nie są w 100% jasne, ale wierzę, że musisz:

Włączyć samochód i poczekać, aż system się uruchomi.
Włóż pendrive.
Zapyta, czy chcesz zaktualizować plik konfiguracyjny, naciśnij OK.
Następnie pojawi się komunikat "powiedz, że 3 pliki zakończyły się pomyślnie i poproś o ponowne uruchomienie, naciśnij OK".
Ekran zgaśnie na około 60 sekund i uruchomi się ponownie.
Po ponownym uruchomieniu pojawi się ten sam komunikat "zaktualizuj plik konfiguracyjny", naciśnij OK.
Następnie ten sam komunikat "3 pliki zakończyły się pomyślnie i poproś o ponowne uruchomienie". Najpierw wyjmij pendrive, a następnie naciśnij OK.
System uruchomi się ponownie i zajmie około 10 sekund.
To powinno być to!

Również teraz, gdy dokonałeś tej aktualizacji, możesz porzucić AUX i po prostu używać Bluetooth, po prostu upewnij się, że dźwięk i połączenia telefoniczne są połączone z MBUX, a nie z Ksmart box, i upewnij się, że Bluetooth jest wybrany na wyjściu MBUX.

Jedyną wadą tego jest to, że nie możesz używać gestu przesuwania na panelu dotykowym, aby zmieniać utwory (chociaż nadal działa do nawigacji po Android Auto).

Witajcie wszyscy z Hiszpanii, zainstalowałem niesamowite pudełko ksmart, jak widać, ale mam pytanie, mój iPhone z najnowszą wersją iOS 17.3 daje błąd podczas próby duplikacji ekranu z interfejsem, czy wam też się to zdarza? Pozdrawiam

Cześć,

Dziękuję wam za ten wspaniały post, przeczytanie wszystkiego zajęło mi chwilę i jest naprawdę bardzo interesujące.
Wasza pozytywna opinia na temat urządzenia K-Smart zachęciła mnie i również wezmę to urządzenie.
Mam tylko jedno pytanie, na innych boxach widziałem, że można korzystać z przeglądarki, a także na przykład z Youtube/Netflix, czy tak jest również w przypadku urządzenia K-Smart?

DZIĘKI

Cześć wszystkim, kupiłem urządzenie calinklife i zainstalowałem je. Instalacja była dość prosta, gdy już udało się dostać pod kierownicę. Niezbyt wiele testowałem, ale oto moje doświadczenia:
  • Ekran wygląda świetnie i jest bardzo responsywny
  • Dźwięk jest dobry przez Bluetooth (dla niektórych aplikacji).
  • Poważnym problemem jest to, że aplikacje nawigacyjne (Mapy Google, Mapy Apple, Waze) nie wyprowadzają głosu przez Bluetooth, więc nie otrzymuję żadnych wskazówek głosowych.
  • Kiedy wsiadam do samochodu z żoną i oba nasze telefony łączą się z urządzeniem, zawiesza się
  • Miałem też raz czarny ekran. Nadal mogłem przełączyć się na oryginalny ekran Mercedesa.
Jeśli znajdę obejście problemów z dźwiękiem w Mapach Google, prawdopodobnie je zatrzymam, w przeciwnym razie odeślę je.

Cześć wszystkim, kupiłem urządzenie calinklife i zainstalowałem je. Instalacja była dość prosta, gdy już udało się dostać pod kierownicę. Niezbyt wiele testowałem, ale oto moje doświadczenia:
  • Ekran wygląda świetnie i jest bardzo responsywny
  • Dźwięk jest dobry przez Bluetooth (dla niektórych aplikacji).
  • Głównym problemem jest to, że aplikacje nawigacyjne (mapy google, mapy apple, waze) nie wyprowadzają głosu przez bluetooth, więc nie otrzymam żadnych wskazówek głosowych.
  • Kiedy wsiadam do samochodu z żoną i oba nasze telefony łączą się z urządzeniem, zawiesza się.
  • Miałem też raz czarny ekran. Nadal mogłem przełączyć się na oryginalny ekran mercedesa.
Jeśli znajdę obejście problemów audio z mapami google, prawdopodobnie je zatrzymam, w przeciwnym razie odeślę je.
Czy śledziłeś jakiś konkretny film z YouTube? Masz może link? Wiem, że ktoś wspomniał o Ksmart na YouTube, ale zastanawiam się, czy jest coś nowszego.

Czy dźwięk nie przechodziłby przez AUX zamiast Bluetooth? Miałem wcześniej Q60 i zainstalowałem bardzo podobny produkt, a jakość dźwięku była dla mnie o wiele gorsza przez Bluetooth niż przez Aux

Tak, instrukcje nie są w 100% jasne, ale wierzę, że musisz:

Włączyć samochód i poczekać, aż system się uruchomi.
Włożyć pendrive.
Zapyta, czy chcesz zaktualizować plik konfiguracyjny, naciśnij OK.
Następnie pojawi się komunikat "powiedz, że 3 pliki zakończyły się powodzeniem i poproś o ponowne uruchomienie, naciśnij OK"
Ekran zrobi się czarny na około 60 sekund i uruchomi się ponownie.
Po ponownym uruchomieniu pojawi się to samo "zaktualizuj plik konfiguracyjny", naciśnij OK.
Następnie to samo "3 pliki zakończyły się powodzeniem i poproś o ponowne uruchomienie". Najpierw wyjmij pendrive, a następnie naciśnij OK.
System uruchomi się ponownie i zajmie to około 10 sekund.
To powinno być to!

Ponadto, po wykonaniu tej aktualizacji, możesz porzucić AUX i po prostu używać Bluetooth, po prostu upewnij się, że dźwięk i połączenia telefoniczne są podłączone do MBUX, a nie do skrzynki Ksmart, i upewnij się, że Bluetooth jest wybrany na wyjściu MBUX.

Jedyną wadą tego jest to, że nie można używać gestu przesuwania na panelu dotykowym, aby zmieniać utwory (chociaż nadal działa do nawigacji po Android Auto)
Czy jakość dźwięku jest gorsza w przypadku Bluetooth w porównaniu z AUX?

Czy śledziłeś konkretny film na YouTube? Masz może link? Wiem, że ktoś wspomniał o Ksmart na YouTube, ale zastanawiam się, czy jest coś nowszego.

Czy dźwięk nie przechodziłby przez AUX, gdybyś połączył się z nim zamiast z Bluetooth? Miałem wcześniej Q60 i zainstalowałem bardzo podobny produkt, a jakość dźwięku była dla mnie o wiele gorsza Bluetooth vs Aux
Użyłem filmu k smart, którego wszyscy inni używali na YouTube. Sposób, w jaki teraz słyszę dźwięk, to natywny Bluetooth w samochodzie. Ale niektóre aplikacje nadal wysyłają dźwięk przez urządzenie. Na przykład Mapy Google (Waze i Apple Maps są takie same) nie dają mi żadnych instrukcji, ponieważ dźwięk pochodzi bezpośrednio z jednostki centralnej. Niestety nie wysłali kabla aux z urządzeniem

Czy to z iPhonem?

Widziałem na innym forum, że istnieją pewne ustawienia, które należy zmienić w iPhonie, aby wszystko wychodziło z jednostki BT. Zobaczę, czy uda mi się znaleźć instrukcje.

Ponadto, jaką wersję oprogramowania masz na swojej jednostce, być może masz nieco starszą wersję, najnowsza wersja zapewnia, że wszystko przechodzi przez BT.

Czy to z iPhonem?

Widziałem na innym forum, że są pewne ustawienia, które trzeba zmienić w iPhonie, aby wszystko wychodziło z jednostki BT. Zobaczę, czy uda mi się znaleźć instrukcje.

Ponadto, jaką wersję oprogramowania masz na swoim urządzeniu, być może masz nieco starszą wersję, najnowsza wersja zapewnia, że wszystko przechodzi przez BT.
Tak, używam iPhone'a. Byłbym naprawdę wdzięczny, gdyby udało Ci się znaleźć ustawienia. Nie mogłem znaleźć rozwiązania, chociaż wiele osób ma podobne problemy. Załączyłem informacje o systemie. Nie jestem pewien, czy to najnowsze oprogramowanie.

Czy dobrze działa z Androidem?

Attachments

Czy to z iPhonem?

Widziałem na innym forum, że istnieją pewne ustawienia, które należy zmienić w iPhonie, aby wszystko wychodziło z jednostki BT. Zobaczę, czy uda mi się znaleźć instrukcje

A także, jaką wersję oprogramowania masz na swojej jednostce, możesz mieć nieco starszą wersję, najnowsza wersja zapewnia, że wszystko przechodzi przez BT.
Proszę bardzo.

Attachments

Tak, używam iPhone'a. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł znaleźć ustawienia. Nie mogłem znaleźć rozwiązania, chociaż wiele osób ma podobne problemy. Załączyłem informacje o systemie. Nie jestem pewien, czy to najnowsze oprogramowanie.

Czy dobrze działa z Androidem?
To dziwne, ponieważ oprogramowanie, system i MCU wyglądają zupełnie inaczej niż wersja, którą mam i którą zamieścili inni.

Moje oprogramowanie zaczyna się od Ksmart_DSP, a mój system to Linux 3.4.0, a MCU to Benz NTG60.

Zastanawiam się, czy wysłali Ci niewłaściwe pudełko, ale mogę się mylić? Data Twojego oprogramowania wygląda jednak na poprawną i aktualną.

Jedyne, co mogę zasugerować, to wyłączenie połączenia Bluetooth z rzeczywistym pudełkiem Carlink, musiałem je sparować tylko do początkowego parowania, a następnie mój Bluetooth jest teraz w pełni połączony z systemem MBUX, więc cały dźwięk jest do niego kierowany. Jestem jednak na Androidzie, więc Apple Carplay może być inny.

Użyłem inteligentnego wideo k, którego wszyscy inni używali na YouTube. Sposób, w jaki teraz mam dźwięk, to natywny Bluetooth w samochodzie. Ale niektóre aplikacje nadal wysyłają dźwięk przez urządzenie. Na przykład Mapy Google (Waze i Apple Maps są takie same) nie dają mi żadnych instrukcji, ponieważ dźwięk pochodzi bezpośrednio z jednostki centralnej. Niestety nie wysłali kabla aux z urządzeniem
Dzięki. Zdecydowanie kupiłbym kabel, zwłaszcza jeśli jest stosunkowo łatwy do ponownego włożenia.

Och dzięki za to👌🏼👌🏼. Nadal wydaje się nie działać. Wysłałem im e-mail, mam nadzieję, że wrócą z rozwiązaniem jutro.
Ok, więc po kilku e-mailach w tę i z powrotem, wsparcie powiedziało mi, że w jednostce centralnej dla carplay jest ustawienie "Wyłącz dźwięk połączenia telefonicznego". Kiedy to włączyłem, wszystkie problemy zostały naprawione :) W każdym razie dzięki za pdf, w ten sposób sprawiłem, że zrozumieli, w czym problem :ROFLMAO:

Tak iManAuto,

Obrazek poniżej, nie wiem czy ziarnisty obraz jest naprawdę widoczny. Widać, że strzałka na mapach nie ma prostych/czystych linii.

Po ponownej rozmowie ze sprzedawcą, zamierza on wysłać aktualizację oprogramowania, aby spróbować naprawić problem. View attachment 11977
Witaj, kupiłem ten sam produkt i czuję to samo, myślę, że obraz nie jest w pełnej rozdzielczości. Czy otrzymałeś jakieś ulepszenia?
Jeśli nie, czy osoby, które kupiły krimo, czują, że obraz jest w rozdzielczości full hd?

Możesz to zobaczyć tutaj działające z Huawei Mate 20 Pro, Android Auto Wireless -> Spotify + waze + internet + kontrola klimatu

Nowy film od Pedro Trancoso
Dziękuję !! Mam imanauto, ale myślę, że go zwrócę i kupię kSmart, czy potwierdzasz, że nie musisz niczego podłączać do portu USB, aby to działało ?? Na twoim zdjęciu nie wygląda to jak imanAuto, gdzie obraz jest rozmyty i nie w pełnej rozdzielczości HD

@MakaveLee17 czy możesz potwierdzić, że łączysz swój telefon z systemem Android przez Bluetooth MBUX, a nie przez jednostkę Ksmart? I czy jest to bezprzewodowy Android Auto, czy przewodowy Android Auto?

Wielkie dzięki :)

Właśnie dobrze przyjrzałem się modułowi ksmart. Czy ludzie prowadzą kabel USB do złącza USB-C pod deską rozdzielczą? Jeśli tak, to jak to robicie?

201 - 220 of 314 Posts