Mercedes A-Class Forum banner
181 - 200 of 314 Posts
Dzięki za to.

Tylko kilka pytań.

1. Czy instalacja była dość prosta?

2. Czy ikony sterowania klimatyzacją na ekranie różnią się od standardowych ikon MB? Czy urządzenie zmienia jego styl?

3. Czy ekran przełącza się również na kamerę cofania po włączeniu biegu wstecznego?

4. Czy dźwięk jest przyzwoity?

Dzięki

Dzięki za to.

Kilka pytań.

1. Czy instalacja była dość prosta?

2. Czy ikony sterowania klimatem na ekranie różnią się od standardowych ikon MB? Czy urządzenie zmienia jego styl?

3. Czy ekran przełącza się na kamerę cofania po włączeniu wstecznego?

4. Czy dźwięk jest przyzwoity?

Dzięki
Cześć

1 - tak, bardzo łatwe, zajęło mi to 10 minut
2 - tak, ikony sterowania klimatem są inne - zobacz wideo
3 - tak, i poprosiłem o opcję pozostania włączonym z radarem (teraz jest tylko wsteczny) - wyślą tę opcję
4 - używam BT z telefonu do wszystkiego

Cześć

1 - tak, bardzo łatwo, zajęło mi to 10 minut
2 - tak, ikony klimatyzacji są inne - zobacz wideo
3 - tak, i poprosiłem o opcję pozostania włączonym z radarem (teraz jest włączony tylko wstecznie) - wyślą tę opcję
4 - używam BT z telefonu do wszystkiego
Dzięki :)

Może się skuszę i to kupię. To po prostu śmieszne, że musimy płacić tyle pieniędzy, żeby mieć pełnoekranowy AA!

Jak wygląda rozdzielczość? Widziałem w niektórych recenzjach, że jest rozciągnięta lub ma niską rozdzielczość.

Jeśli mógłbyś nagrać kolejny film z przełączaniem między MBUX i AA, byłoby wspaniale. Tylko jeśli masz czas i nie jest to zbyt duży wysiłek.

Jeszcze raz dzięki.

Jak wygląda rozdzielczość? Widziałem w niektórych recenzjach, że jest rozciągnięta lub ma niską rozdzielczość.

Jeśli mógłbyś nagrać kolejny filmik przełączania między MBUX i AA, byłoby wspaniale. Tylko jeśli masz czas i nie wymaga to zbyt dużego wysiłku.
1 - Rozdzielczość to rozdzielczość z ekranu - w AA (strona telefonu w trybie zaawansowanym odblokowanym) widać opcję maksymalnej rozdzielczości, to coś w rodzaju 1920×720 (trzeba potwierdzić).

2 - Na razie działa tylko z włączoną kamerą cofania (bez czujników), poprosiłem ich o zmianę i, według tego, co powiedzieli, jakiś inżynier usunął tę funkcję - więc czekam, aż wyślą mi inny firmware/kod, aby to zmienić i działać z włączonym "trybem parkowania" (nie tylko z włączoną kamerą cofania).

Przyniosłem zestaw Carlinklife (który jest rzeczywiście rebrandowaną jednostką K-Smart), jednak wydaje się, że zapomnieli wysłać z nim adaptera AUX do USB, co oznacza, że z Androidem nie mogę uzyskać żadnego dźwięku (chyba że robię coś źle). Widziałem na stronie Kremer Sino Facebook, że mają teraz oprogramowanie układowe, które pozwala na wyłączne korzystanie z Bluetooth bez konieczności używania AUX. Poprosiłem o oprogramowanie, ale czy ktoś ma najnowszą wersję, którą może przesłać, ponieważ chcę spróbować bez konieczności szukania adaptera AUX. Dzięki!

Przyniosłem zestaw Carlinklife (który jest rzeczywiście jednostką K-Smart po zmianie marki), jednak wydaje się, że zapomnieli wysłać z nim adaptera AUX na USB, co oznacza, że z Androidem nie mogę uzyskać żadnego dźwięku (chyba że robię coś źle). Widziałem na stronie Kremer Sino Facebook, że mają teraz oprogramowanie układowe dostępne wyłącznie do używania Bluetooth bez konieczności używania AUX. Poprosiłem o oprogramowanie układowe, ale czy ktoś ma najnowszą wersję, którą może przesłać, ponieważ chcę spróbować bez konieczności szukania adaptera AUX. Dzięki!
Jak przebiegła instalacja? Przyjrzałem się również carlinklife, ponieważ jest znacznie tańszy niż K-smart, jeśli jest identyczny. Ciekawy jestem, jak to działa w klasie a w Wielkiej Brytanii.

Instalacja przebiegła pomyślnie, chociaż zestaw Carlinklife nie zawierał żadnych instrukcji, ale postępowałem zgodnie z tymi samymi instrukcjami na kanale Ksmart w serwisie YouTube. Najtrudniejszą częścią instalacji było usunięcie starych kabli, ponieważ trudno się do nich dostać, ale przy odrobinie wytrwałości wszystko będzie dobrze. Jest dokładnie taki sam jak urządzenie Ksmart, widać to nawet podczas uruchamiania. Wyświetlacz wygląda świetnie, a interfejs użytkownika jest dość szybki, jednak w tej chwili nie mam dźwięku. Zestaw Carlinklife nie zawierał adaptera AUX na USB-C, powiedzieli, że wszystko można zrobić przez Bluetooth, ale gdy tylko Android Auto się połączy, nie ma dźwięku, więc w tej chwili jestem w pewnym sensie w kropce. Bardzo potrzebuję najnowszego oprogramowania układowego, ponieważ podobno umożliwia ono przesyłanie dźwięku przez Bluetooth, ale w tej chwili mam trudności z jego zdobyciem. Moją drugą opcją jest zakup bardzo specyficznego adaptera AUX na USB z AliExpress za około 30 funtów.

Instalacja przebiegła pomyślnie, chociaż zestaw Carlinklife nie zawierał żadnych instrukcji, ale postępowałem zgodnie z instrukcjami na kanale Ksmart w serwisie YouTube. Najtrudniejszą częścią instalacji było usunięcie starych kabli, ponieważ trudno się do nich dostać, ale przy odrobinie wytrwałości wszystko będzie dobrze. Jest dokładnie taki sam jak jednostka Ksmart, nawet to mówi po uruchomieniu. Wyświetlacz wygląda świetnie, a interfejs użytkownika jest dość szybki, jednak w tej chwili nie mam dźwięku. Zestaw Carlinklife nie zawierał adaptera AUX do USB-C, powiedzieli, że wszystko można zrobić przez Bluetooth, ale gdy tylko Android Auto się połączy, nie ma dźwięku, więc w tej chwili jestem w pewnym sensie w kropce. Pilnie potrzebuję najnowszego oprogramowania, ponieważ podobno umożliwia ono przesyłanie dźwięku przez Bluetooth, ale w tej chwili mam trudności z jego zdobyciem. Moją drugą opcją jest zakup bardzo specyficznego adaptera AUX do USB z AliExpress za około 30 funtów.
Ok, może kupię zamiast tego od Carlinklife. Wychodzi to o ponad 100 funtów taniej niż przez aliexpress. Skontaktuję się z nimi, aby zapytać o najnowsze oprogramowanie przed zakupem.

Czy Android Auto wydaje się rozciągnięty? Widziałem, jak niektórzy ludzie się na to skarżyli.

Nie sądzisz, że mógłbyś zamieścić kilka zdjęć?

Dzięki

Instalacja przebiegła pomyślnie, chociaż zestaw Carlinklife nie zawierał żadnych instrukcji, ale postępowałem zgodnie z instrukcjami na kanale Ksmart w serwisie YouTube. Najtrudniejszą częścią instalacji było usunięcie starych kabli, ponieważ trudno się do nich dostać, ale przy odrobinie wytrwałości wszystko będzie dobrze. Jest dokładnie tak samo jak w przypadku urządzenia Ksmart, nawet tak pisze po uruchomieniu. Wyświetlacz wygląda świetnie, a interfejs użytkownika jest dość szybki, jednak w tej chwili nie mam dźwięku. Zestaw Carlinklife nie zawierał przejściówki AUX na USB-C, powiedzieli, że wszystko można zrobić przez Bluetooth, ale gdy tylko Android Auto się połączy, nie ma dźwięku, więc w tej chwili jestem w pewnym sensie w kropce. Pilnie potrzebuję najnowszego oprogramowania, ponieważ podobno włącza ono dźwięk przez Bluetooth, ale w tej chwili mam trudności z jego zdobyciem. Moją drugą opcją jest zakup bardzo specyficznego adaptera AUX na USB z AliExpress za około 30 funtów.
Rozwiązaniem, którego użyłem do tych wyświetlaczy modernizacyjnych w c-klasie mojego taty, było utworzenie skrótu, który łączyłby się z wbudowanym systemem NTG samochodu, a następnie ustawiał wyjście audio na system NTG, który jest uruchamiany za każdym razem, gdy iPhone łączy się z CarPlay, a następnie kolejny skrót, aby odłączyć źródło dźwięku po rozłączeniu CarPlay.

Zrobiliśmy to, ponieważ uznaliśmy, że wbudowany przetwornik cyfrowo-analogowy w jego zestawie z Aliexpress jest do bani.

Nie jestem do końca pewien, czy istnieje jakiś rodzaj modyfikacji przepływu automatyzacji, której można by użyć, być może Tweaker dla Androida może mieć podobne skróty dla Android Auto - ale to sposób, aby to zrobić za pomocą natywnego systemu + wyświetlacza z rynku wtórnego.

ok, może kupię od calinklife. Wychodzi ponad 100 funtów taniej niż przez aliexpress. Skontaktuję się z nimi, żeby zapytać o najnowsze oprogramowanie przed zakupem.

Czy Android Auto wygląda na rozciągnięty? Widziałem, jak niektórzy ludzie się na to skarżyli.

Nie sądzisz, że mógłbyś zamieścić kilka zdjęć?

Dzięki
Jeśli użyjesz kodu "MBUX", otrzymasz również 15% zniżki, co obniża cenę jeszcze bardziej.

Przez przypadek zainstalowałem starszą wersję oprogramowania, więc potrzebuję plików do najnowszej, która, mam nadzieję, naprawi mój dźwięk Bluetooth, ale nie jestem do końca pewien, czy można to zrobić całkowicie przez Bluetooth z Androidem (myślę, że iPhone jest ok), więc może będę musiał kupić AUX na USB.

Wyświetlacz jest wyraźny i natywny, nie rozciągnięty. Musisz tylko upewnić się, że przełączniki z tyłu obudowy są ustawione dla rozmiaru wyświetlacza, który posiadasz. Zrobię kilka zdjęć, jak wrócę do samochodu!

Rozwiązaniem, którego użyłem dla tych wyświetlaczy modernizacyjnych w c-klasie mojego taty, było utworzenie skrótu, który łączyłby się z wbudowanym systemem NTG samochodu, a następnie ustawiał wyjście audio na system NTG, który jest uruchamiany za każdym razem, gdy iPhone łączy się z CarPlay, a następnie kolejny skrót, aby odłączyć źródło dźwięku, gdy CarPlay jest odłączony.

Zrobiliśmy to, ponieważ uznaliśmy, że wbudowany przetwornik DAC w jego zestawie Aliexpress jest do bani.

Nie jestem do końca pewien, czy istnieje jakiś rodzaj ulepszenia przepływu automatyzacji, którego można by użyć, być może Tweaker dla Androida może mieć podobne skróty dla Android Auto - ale to sposób, aby to zrobić za pomocą natywnego systemu + wyświetlacza z rynku wtórnego.
Myślę, że problem polega na tym, że Android Auto wymusza dźwięk przez połączenie Android Auto (nawet jeśli wybierzesz inne wyjście w ustawieniach wyjścia multimediów), podczas gdy w przypadku iPhone'a i Carplay możesz wybrać inne wyjście audio, więc myślę, że moją jedyną opcją z Androidem jest USB do AUX, chyba że najnowsze oprogramowanie układowe to naprawi.

Przyniosłem zestaw Carlinklife (który jest rzeczywiście jednostką K-Smart po zmianie marki), jednak wydaje się, że zapomnieli wysłać z nim adaptera AUX na USB, co oznacza, że z Androidem nie mogę uzyskać żadnego dźwięku (chyba że coś robię źle). Widziałem na stronie Kremer Sino Facebook, że mają teraz oprogramowanie układowe dostępne wyłącznie do używania Bluetooth bez konieczności używania AUX. Poprosiłem o oprogramowanie układowe, ale czy ktoś ma najnowszą wersję, którą może przesłać, ponieważ chcę spróbować bez konieczności szukania adaptera AUX. Dzięki!
Mam tę wersję od grudnia zeszłego roku. Działa idealnie! Nie jestem pewien, czy otrzymałeś już aktualizację, ale jeśli nie, właśnie wysłałem ją do Ciebie prywatnie.

Dostałem tę wersję od grudnia zeszłego roku. Działa idealnie! Nie jestem pewien, czy otrzymałeś już aktualizację, ale jeśli nie, właśnie wysłałem ją do Ciebie prywatnie.
Właśnie zainstalowałem tę wersję i rzeczywiście naprawiła dźwięk przez Bluetooth! Nie mogę Ci wystarczająco podziękować. Więc nie ma potrzeby używania AUX do USB!

Jeśli użyjesz kodu "MBUX", otrzymasz również 15% zniżki, co obniża cenę jeszcze bardziej.

Przez przypadek zainstalowałem starszą wersję oprogramowania układowego, więc potrzebuję plików do najnowszej wersji, która, mam nadzieję, naprawi mój dźwięk Bluetooth, ale nie jestem do końca pewien, czy można to zrobić całkowicie przez Bluetooth z Androidem (myślę, że iPhone jest ok), więc być może będę musiał kupić AUX na USB.

Wyświetlacz jest wyraźny i ma natywną rozdzielczość, a nie rozciągniętą. Musisz tylko upewnić się, że przełączniki z tyłu obudowy są ustawione dla rozmiaru wyświetlacza, który posiadasz. Zrobię kilka zdjęć, gdy wrócę do samochodu!
Dzięki, zniżka sprawia, że jest to bardziej kuszące!

Czy zapłaciłeś cło importowe lub podatki po przybyciu do Wielkiej Brytanii? Carlinklife jeszcze się ze mną w tej sprawie nie skontaktowało.

Jeszcze raz dziękuję.

Dzięki, zniżka sprawia, że jest to bardziej kuszące!

Czy pobrano od Ciebie cło importowe lub podatki po przybyciu do Wielkiej Brytanii? Carlinklife jeszcze się do mnie w tej sprawie nie odezwało.

Jeszcze raz dziękuję.
Nie ma problemu! Nie, żadnego cła importowego. Dotarło po około 10 dniach, ale zostało szybko wysłane.

Wersja oprogramowania układowego, która została zainstalowana, pochodziła z 17-11-23 i nie działała z dźwiękiem Bluetooth, ale najnowsza jest z grudnia, myślę, która to naprawia, więc jeśli otrzymasz ją ze starszym oprogramowaniem układowym, bardzo łatwo jest zaktualizować ją za pomocą pendrive'a.

Aktualizacja oprogramowania... myślę, że to była moja wina... instrukcje "nieporozumienie" mówiły, żeby "usunąć usb"

Po ponownym uruchomieniu pojawia się monit o nowe oprogramowanie, naciskasz "OK", a następnie wyjmujesz USB, gdy pojawia się "copy factory configuration file 3 successed 0 failed"

Teraz mam czujniki parkowania przód/tył z "reverse condition" w "reverse state"

Image

Nowy film od Pedro Trancoso

Mam również dźwięk USB z AUX, ale zachowałem połączenie głosowe z mbux.

181 - 200 of 314 Posts