Mam "insidera" w MB Portugalia, który powiedział mi, że MB zdecydowało się zignorować ten "mały problem" (to jego słowa), aby przeznaczyć wszystkie zasoby na nowy mbux itp. itd.
więc... prawie na pewno tego nie naprawią...
w ten weekend zamówię box
To wszystko bzdura, ponieważ po aktualizacji FUP3, która zmienia system na apilevel/ntg6/081 - następuje zmiana, aby umożliwić Baidu Carlife w regionach Chin korzystanie z pełnej rozdzielczości od 1280x720 do niestandardowej 1600 x 600.
Sprzedają nawet adaptery za około 400 CNY, aby przekonwertować Baidu Carlife na Apple Carplay, zachowując konwersję na pełnym ekranie również w systemie natywnym. Próbowałem włączyć CarLife w System Activation HU6 - opcja menu nawet nie pojawia się w licencjach po kodowaniu.
Próbowałem wielu różnych opcji kodowania w DTS, ale opiera się to na tej samej aktywacji systemu co AA/Carplay, więc wymaga klucza urządzenia dostarczonego przez MB, aby został aktywowany ręcznie lub przez MB zdalnie z certyfikatami. Ktoś prawdopodobnie zna algorytm generowania klucza urządzenia...
Zastanawiam się, czy pytając MB, czy kupiłem pakiet integracji ze smartfonem, na pewno powinienem mieć również Carlife. Próbowałem aplikacji Carlife na moim iPhonie i samochód nie wykrywa tego trybu.
Próbowałem zmienić parametry interfejsu zdalnego w HU6 na Chiny, ale samochód nie akceptuje kodowania z błędem NRC22 - jest też parametr dla TEST_CARPLAY, ale nie jestem pewien, czy to tylko funkcja przed rozwojem, czy może transfer funkcji nawigacji/multimediów Carplay do klastra IC, czy też tryb panoramiczny w wersji beta.