Mercedes A-Class Forum banner
161 - 180 of 314 Posts
Jeśli przewiniesz wątki do tyłu, zobaczysz, że ja i kilku innych po mnie zainstalowaliśmy ten interfejs :)
Z tego, co rozumiem, miałeś kilka problemów ze swoim, jak wspomniał Farenheid, ale jeśli nie, to niesamowite!

Jak wygląda rozdzielczość CarPlay w porównaniu z oryginalnym Mercedesem?

Jakieś problemy, takie jak zatrzymywanie się dźwięku lub kamera cofania? A może w zasadzie wszystko działa?

Chciałbym nadal używać mojego burmestera, ponieważ jest on lepszy od dźwięku przez CarPlay, przynajmniej przewodowo.

Daj mi znać swoje wrażenia, dzięki!

Och, super! Mój błąd, źle zrozumiałem początkowy komentarz. Więc touchpad działa przy wyborze między aplikacjami, przesuwaniu między ekranami (Split screen/fullscreen), dla Spotify i wybieraniu piosenek... wszystko? To idealnie!

Może, ponieważ właśnie przejrzałem całą sekcję komentarzy, od postów z 2019 roku i masz największe doświadczenie z tym urządzeniem. Czy jest jakiś filmik z Twojej strony o funkcjonalnościach? Może przegapiłem, dlatego pytam.

Jak szybko się ładuje, jak wygląda ekran ładowania (wspomniałeś o aktualizacji logo, które Ci dostarczyli), kamera cofania itp.? Wiem, że wymagałoby to chyba dwóch telefonów, ale myślę, że byłby to najlepszy sposób, aby przyjrzeć się płynności działania i wszystkim działającym/niedziałającym funkcjonalnościom.
Jeśli nie zapomnę, nagram dla Ciebie film. Ładuje się w ciągu 10-20 sekund. Przeważnie ładuje się zanim jeszcze wsiądę do samochodu, ponieważ zawsze noszę ze sobą butelkę wody. Więc kiedy otwieram drzwi i wkładam butelkę wody do drzwi (duża butelka, która nie mieści się w uchwycie na kubek), interfejs już łączy się z moim urządzeniem.

Poza tym CarPlay działa dość płynnie. Nie 60 klatek na sekundę bezprzewodowo, ale zdecydowanie nie jest to lag fest (jest o wiele szybszy niż standardowy CarPlay. Nawet szybszy niż CarPlay w modelu po liftingu, to mówi samo za siebie).

Jeśli nie zapomnę, nagram dla ciebie film. Ładuje się w ciągu 10-20 sekund. Zazwyczaj ładuje się, zanim w ogóle wsiądę do samochodu, ponieważ zawsze noszę ze sobą butelkę wody. Więc kiedy otwieram drzwi i wkładam butelkę wody do drzwi (duża butelka, która nie mieści się w uchwycie na kubek), interfejs jest już połączony z moim urządzeniem.

Poza tym CarPlay działa dość płynnie. Nie 60 klatek na sekundę bezprzewodowo, ale zdecydowanie nie jest to festiwal opóźnień (jest o wiele szybszy niż standardowy CarPlay. Nawet szybszy niż CarPlay w modelu po liftingu, co mówi samo za siebie).
Niesamowite Exorth! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć to w akcji :D

Bardzo kusi mnie, żeby zainstalować to w moim samochodzie! Masz Burmestera? Czy twój dźwięk przechodzi przez Bluetooth przez Mercedesa czy CarPlay? Czy zauważasz różnicę w dźwięku?

Dziękuję!!

Niesamowity Exorth! Nie mogę się doczekać, aż zobaczę to w akcji :D

Bardzo kusi mnie, żeby zainstalować to w moim samochodzie! Czy masz Burmester? Czy Twój dźwięk przechodzi przez Bluetooth przez Mercedesa czy CarPlay? Czy zauważasz różnicę w dźwięku?

Dziękuję!!
Cześć! Nie mam Burmestera, ale mam zaawansowany system dźwiękowy. Odtwarzam dźwięk bezprzewodowo przez CarPlay do konwertera aux/usb c.

Jakość dźwięku jest nieco gorsza w przypadku bezprzewodowego CarPlay w porównaniu z przewodowym CarPlay. Zbytnio mi to nie przeszkadza. Możesz także skonfigurować automatyzację w telefonie, aby automatycznie wyprowadzać dźwięk przez połączenie Bluetooth Mercedes-Benz.

Jedynym minusem jest to, że Siri i nawigacja zakręt po zakręcie (Mapy Apple) nie będą działać, jeśli skierujesz dźwięk przez MB Bluetooth. Ponieważ iPhone'y zawsze kierują ten dźwięk przez CarPlay.

Mapy Google mają obejście, więc działa.

Jeśli nie zapomnę, nagram dla ciebie film. Ładuje się w ciągu 10-20 sekund. Zazwyczaj ładuje się, zanim w ogóle wsiądę do samochodu, ponieważ zawsze noszę ze sobą butelkę wody. Więc kiedy otwieram drzwi i wkładam butelkę wody do drzwi (duża butelka, która nie mieści się w uchwycie na kubek), interfejs jest już połączony z moim urządzeniem.

Poza tym CarPlay działa dość płynnie. Nie 60 klatek na sekundę bezprzewodowo, ale zdecydowanie nie jest to festiwal opóźnień (jest znacznie szybszy niż standardowy CarPlay. Nawet szybszy niż CarPlay w modelu po liftingu, co mówi samo za siebie).
Cześć ponownie. Tak, byłoby to bardzo mile widziane, aby zobaczyć to w akcji 😊 Aby zobaczyć, jak działają elementy sterowania kierownicą, touchpad, odczucie nieco niższej liczby klatek na sekundę, czas uruchamiania, przełączanie między MBUX i carplay, zachowanie podczas cofania. Zasadniczo wszystkie rzeczy, o które wszyscy pytali w tym wątku, ale których tak naprawdę nikt nigdy nie widział w akcji. Z góry dziękuję za to, jeśli jakimś cudem znajdziesz czas, aby to nagrać.

Cześć ponownie. Tak, byłoby bardzo miło zobaczyć to w akcji 😊 Aby zobaczyć, jak działają elementy sterowania kierownicą, touchpad, odczucie nieco niższej liczby klatek na sekundę, czas uruchamiania, przełączanie między MBUX i carplay, zachowanie podczas cofania. Zasadniczo wszystko to, o co wszyscy pytali w tym wątku, ale tak naprawdę nikt tego nigdy nie widział w akcji. Z góry dziękuję za to, jeśli jakimś cudem znajdziesz czas, aby to nagrać.
Próbowałem to nagrać, łącząc się z telefonem. Ale po nawiązaniu połączenia aplikacja aparatu przestaje nagrywać. Kiedy próbuję nagrać wideo, jednocześnie będąc bezprzewodowo połączonym z CarPlay i przesuwając palcem po ekranie głównym / otwierając aplikacje, zaczyna się zacinanie i opóźnienia (mam iPhone'a 12 Pro), co nie pokazuje rzeczywistej wydajności / płynności interfejsu użytkownika / interfejsu, ponieważ mój telefon przydziela moc obliczeniową do aplikacji aparatu.

Spróbuję sprawdzić, czy nagrywanie za pomocą aplikacji innych firm, takich jak Instagram lub WhatsApp, przyniesie lepsze rezultaty. Próbowałem tylko głównej aplikacji aparatu i była ona ustawiona na 4K 60 klatek na sekundę, co również mogło nie pomóc.

Niestety nie mam drugiego telefonu do nagrywania.

Cześć wszystkim, odebrałem w zeszłym tygodniu od dealera GLA 200 z 2023 roku, to model bez liftingu. Ma wbudowane carplay, ale byłem rozczarowany, widząc, że nie jest ono pełnoekranowe i wygląda bardzo tanio. Szukałem rozwiązania, aby ewentualnie uczynić carplay pełnoekranowym. Właściwie wolę przewodowe carplay od bezprzewodowego carplay, więc zastanawiałem się, czy mógłbym jakoś zmienić oryginalne przewodowe carplay w samochodzie na pełnoekranowe. Jeśli nie, czy moją jedyną opcją jest ksmart? Naprawdę nie wiem, czy warto płacić 400 i dodawać jakieś chińskie rzeczy do mojego fabrycznie nowego samochodu tylko po to, żeby mieć pełnoekranowe carplay. Dzięki.

Hej wszystkim, odebrałem w zeszłym tygodniu od dealera GLA 200 z 2023 roku, jest to wersja bez liftingu. Ma wbudowane carplay, ale byłem rozczarowany, widząc, że nie jest ono pełnoekranowe i wygląda bardzo tanio. Szukałem rozwiązania, aby ewentualnie uruchomić carplay na pełnym ekranie. Właściwie wolę przewodowe carplay od bezprzewodowego, więc zastanawiałem się, czy mógłbym jakoś zmienić oryginalne przewodowe carplay w samochodzie na pełny ekran. Jeśli nie, czy moją jedyną opcją jest ksmart? Naprawdę nie wiem, czy warto płacić 400 i dodawać jakieś chińskie rzeczy do mojego nowego samochodu tylko po to, żeby mieć carplay na pełnym ekranie. Dzięki.
Niestety, jeśli jest to wersja sprzed liftingu, nie będziesz mógł uzyskać pełnoekranowego CarPlay - bez jakiejś konwersji z rynku wtórnego.

Niestety, jeśli jest to wersja sprzed liftingu, nie będziesz mógł uzyskać pełnoekranowego CarPlay - bez jakiejś konwersji na rynku wtórnym.
Czy mogę zainstalować urządzenie ksmart jako rozwiązanie typu plug and play, jeśli zdecyduję się używać tylko Bluetooth MBUX do audio? Jeśli do tej pory niczego nie zrozumiałem źle z tego wątku, to jest to możliwe. Naprawdę nie chcę dotykać śrubokręta.

Mam Ksmart.... Mam rozwiązanie, które działa dobrze. MBUX -> dzwonienie (tylko dzwonienie w ustawieniach Bluetooth), piosenka przez jednostkę Ksmart, oczywiście bezprzewodowo, ładowarka bezprzewodowa... ponieważ kiedy dzwonię przez Ksmart, mam duże echo. Kiedy zainstalujesz, nie będziesz potrzebować śrubokręta.

Witajcie wszyscy

Więc... po przeczytaniu 9 stron... kSmart dla Android Auto jest najlepszą opcją?

Nie zapłacę 300€ za "połowę" ekranu...

Płacimy za gwiazdę... dostajemy mniej niż Fiat ma z fabryki...

Wszyscy podpisaliśmy tę petycję dawno temu, a Mercedes nigdy na nią nie spojrzy, mają teraz oficjalne rozwiązanie: kup model po liftingu.
Mam "insidera" w MB Portugalia, który powiedział mi, że MB zdecydowało się zignorować ten "mały problem" (ich słowa), aby przydzielić wszystkie zasoby do nowego mbux itp. itd.

tak więc... prawie na pewno tego nie naprawią..

w ten weekend zamówię box

Mam "insidera" w MB Portugalia, który powiedział mi, że MB zdecydowało się zignorować ten "mały problem" (to jego słowa), aby przeznaczyć wszystkie zasoby na nowy mbux itp. itd.

więc... prawie na pewno tego nie naprawią...

w ten weekend zamówię box
To wszystko bzdura, ponieważ po aktualizacji FUP3, która zmienia system na apilevel/ntg6/081 - następuje zmiana, aby umożliwić Baidu Carlife w regionach Chin korzystanie z pełnej rozdzielczości od 1280x720 do niestandardowej 1600 x 600.

Sprzedają nawet adaptery za około 400 CNY, aby przekonwertować Baidu Carlife na Apple Carplay, zachowując konwersję na pełnym ekranie również w systemie natywnym. Próbowałem włączyć CarLife w System Activation HU6 - opcja menu nawet nie pojawia się w licencjach po kodowaniu.

Image

Image

Image

Próbowałem wielu różnych opcji kodowania w DTS, ale opiera się to na tej samej aktywacji systemu co AA/Carplay, więc wymaga klucza urządzenia dostarczonego przez MB, aby został aktywowany ręcznie lub przez MB zdalnie z certyfikatami. Ktoś prawdopodobnie zna algorytm generowania klucza urządzenia...

Zastanawiam się, czy pytając MB, czy kupiłem pakiet integracji ze smartfonem, na pewno powinienem mieć również Carlife. Próbowałem aplikacji Carlife na moim iPhonie i samochód nie wykrywa tego trybu.

Próbowałem zmienić parametry interfejsu zdalnego w HU6 na Chiny, ale samochód nie akceptuje kodowania z błędem NRC22 - jest też parametr dla TEST_CARPLAY, ale nie jestem pewien, czy to tylko funkcja przed rozwojem, czy może transfer funkcji nawigacji/multimediów Carplay do klastra IC, czy też tryb panoramiczny w wersji beta.

Już zamówiłem KSmart, gdyby MB chciało to naprawić, już by naprawiło... i, jak czytałem, mbux AA jest powolny i nie ma połączenia bezprzewodowego, tylko USB C.. czyli... naaaaaaaaa
Naprawdę zły "comercial choice" (aka "money maker") od MB

Zainstalowałem dziś carlinklife (właściwie jednostkę ksmart) w moim Mercedesie EQC. Wszystko działa świetnie.

Jedynym niewielkim minusem jest to, że nie widać regulacji klimatyzacji na ekranie w trybie CarPlay. Poza tym wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami. Szybka wysyłka do Wielkiej Brytanii w mniej niż 7 dni od zamówienia.

Pytanie: czy ktoś wie, jak przenieść menu CarPlay na prawą stronę w samochodach z kierownicą po prawej stronie? Nie widzę nic w ustawieniach, aby to dostosować.

EDIT: RHD można włączyć w zaawansowanych ustawieniach w trybie fabrycznym. Wyświetlacz klimatyzacji można również włączyć w tym miejscu. Brakuje tylko jednej rzeczy: wyświetlania głośności podczas zmiany.

Zainstalowałem carlinklife (to tak naprawdę jednostka ksmart) dzisiaj w moim Mercedesie EQC. Wszystko działa świetnie.

Jedynym niewielkim minusem jest to, że nie widać regulacji elementów sterowania klimatyzacją na ekranie w trybie CarPlay. Poza tym wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami. Szybka wysyłka do Wielkiej Brytanii w mniej niż 7 dni od zamówienia.

Jedno pytanie brzmi: czy ktoś wie, jak przenieść menu CarPlay na prawą stronę dla samochodów z kierownicą po prawej stronie? Nie widzę nic w ustawieniach, aby to dostosować.

EDIT: RHD można włączyć w zaawansowanych ustawieniach w trybie fabrycznym. Wyświetlacz klimatyzacji można również włączyć w tym miejscu. Brakuje tylko jednej rzeczy: wyświetlania głośności podczas zmiany.
Czy możesz podać link do zakupionego urządzenia? Czy instalacja była łatwa?

Kiedy mówisz, że chcesz przenieść menu CarPlay na stronę RHD, czy masz na myśli przeniesienie CarPlay na prawy ekran, gdzie znajdują się tarcze jazdy? Nie wiedziałem, że to możliwe.

161 - 180 of 314 Posts