Mercedes A-Class Forum banner
141 - 160 of 314 Posts
Dlatego iMan AA jest tani, około 100 euro....w przeciwieństwie do Ksmart AA, muzyka jest trochę gorsza, ale ogólnie jestem zadowolony z AA.

Mam już aktywne CarPlay, ale jest to mniejszy rozmiar ekranu, więc kupiłbym jedno z tych pudełek z Androidem, aby umożliwić pełną funkcjonalność ekranu.

@Exorth który kupiłeś, nie mogłem zobaczyć linku do niego w tym wątku. Czy nadal jesteś zadowolony ze swojego od czasu instalacji? Czy jest szczególnie powolny?

Mam już aktywowany CarPlay, ale ma mniejszy rozmiar ekranu, więc kupiłbym jedno z tych pudełek z Androidem, aby umożliwić pełną funkcjonalność ekranu.
Kupiłem markę Ksmart z https://a.aliexpress.com/_EHGg63v

Nadal jestem z tego bardzo zadowolony. Nie jest to płynne 60 klatek na sekundę, ale też nie sklasyfikowałbym go jako powolnego.

Rozważam również zakup urządzenia kSmart.

Czy jest stabilne podczas łączenia się bezprzewodowo z telefonu z systemem Android?

Producent odradza połączenie bezprzewodowe z telefonu z systemem Android.
Chociaż nasz produkt obsługuje Wireless Android Auto, nie jest tak stabilny jak ten przewodowy i możesz doświadczyć utraty połączenia. Dlatego zalecamy używanie go z połączeniem przewodowym.

Używam pełnoekranowego carplay carlinkitlife od miesiąca. Wszystko działa normalnie.
Instalacja nie jest zbyt trudna. Spędziłem na tym godzinę. Instrukcje, które się z nim znajdowały, zawierały instrukcję instalacji, co bardzo ułatwiło sprawę, zwłaszcza film instruktażowy instalacji, który był bardzo szczegółowy.

Po pierwszej instalacji nie było dźwięku. Skontaktowałem się z ich obsługą klienta, która odpowiedziała w ciągu 20 minut i szybko rozwiązała problem. To było bardzo dobre, z szybkimi i skutecznymi odpowiedziami.
Przez ten miesiąc użytkowania prawie nie doświadczyłem żadnych usterek, a przełączanie między MBUX i CarPlay jest bardzo proste. Pomijając początkowe połączenie z iPhonem, które zajmuje trochę czasu, każde kolejne połączenie jest automatyczne, z czasem reakcji 10-20 sekund.
O ile wiem, wydaje się to być podobne urządzenie do Ksmart. Cena jest stosunkowo tańsza o 20 dolarów, ale nie sądzę, żeby o to chodziło. To, co zrobiło na mnie największe wrażenie, to ich obsługa. Po złożeniu zamówienia natychmiast skontaktowali się ze mną, aby uzyskać szczegółowe informacje o moim samochodzie, i otrzymałem je w ciągu 7 dni roboczych (mieszkam w Los Angeles, USA).
To jest link i kod rabatowy do mojego zamówienia
Kod rabatowy "MD333"

Image

Dzięki za info, ale W177 wymaga droższego modelu.

CarlinKit kosztowałby 562 $, w tym bezpłatna wysyłka do Szwecji. (Kod promocyjny "MMD33" nie działa, ale "NOWY UŻYTKOWNIK" działa) Odpowiedni moduł kSmart kosztowałby tylko 466 $, w tym bezpłatna wysyłka.

Dzięki za info, ale W177 wymaga droższego modelu.

CarlinKit kosztowałby 562 USD, w tym bezpłatna wysyłka do Szwecji. (Kod promocyjny "MMD33" nie działa, ale "NOWY UŻYTKOWNIK" działa) Odpowiedni moduł kSmart kosztowałby tylko 466 USD, w tym bezpłatna wysyłka.
Przepraszam, wpisałem nieprawidłowy kod rabatowy. Prawidłowy kod rabatowy to "MD333".

Rozważam również zakup urządzenia kSmart.

Czy jest stabilne podczas łączenia bezprzewodowego z telefonu z systemem Android?

Producent odradza połączenie bezprzewodowe z telefonu z systemem Android.
Tak, połączenie jest stabilne. Mam bezprzewodowe AA i ładowarkę bezprzewodową. Włączam silnik, natychmiast włączam AA, a telefon komórkowy przechodzi do bezprzewodowego AA.

Tak, telefon komórkowy jest trochę ciepły, mam S23, ale nic strasznego.

Przepraszam, wpisałem nieprawidłowy kod rabatowy. Prawidłowy kod rabatowy to "MD333".
Dzięki za aktualizację.
Masz rację, poziom usług jest ważny przy zakupie tak zaawansowanej elektroniki przez internet.
Zauważam, że Kremersino nie oferuje aktualizacji oprogramowania układowego za pośrednictwem swojej strony głównej. Ale być może tak samo jest w przypadku wszystkich klonów kSmart, aktualizacje są udzielane na żądanie.
tak, to stabilne połączenie. Mam bezprzewodowe AA i bezprzewodową ładowarkę. Włączam silnik, natychmiast włączam AA, a telefon komórkowy daje bezprzewodowe AA.
[/URL][/URL][/URL]
tak, telefon jest trochę ciepły, mam S23, ale nic strasznego
Dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie kupię urządzenie kSmart. Muszę tylko przekonać żonę, jest zarejestrowanym właścicielem naszego nowego Mercedesa i jest trochę niechętna, żeby pozwolić mi rozebrać panele.
Spodziewam się, że telefon będzie trochę ciepły, ale zdecydowanie warto. Miałem przewodowe AA w moim poprzednim samochodzie (Kia) i było to niewygodne. Zawsze miałem dwa zestawy kabli w konsoli (Apple + USB-C), często miałem problemy z usterkami z powodu brudu w żeńskim złączu telefonu. Znalazłem hack, dzięki któremu mogłem włączyć Android Debug Bridge i wgrać aplikację Waze bezpośrednio do jednostki centralnej, ale Kia później wprowadziła poprawkę zabezpieczeń, która temu zapobiegła. W ostatnich miesiącach używałem tylko natywnego oprogramowania map Kia :(

Dzięki za aktualizację.
Masz rację, że poziom usług jest ważny przy zakupie tak zaawansowanej elektroniki przez Internet.
Zauważyłem, że Kremersino nie oferuje aktualizacji oprogramowania układowego za pośrednictwem swojej strony głównej. Ale być może to samo dotyczy wszystkich klonów kSmart, aktualizacje są udostępniane na żądanie.

Dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie kupię urządzenie kSmart. Muszę tylko przekonać żonę, jest zarejestrowanym właścicielem naszego nowego Mercedesa i jest trochę niechętna, żeby pozwolić mi rozebrać panele.

Spodziewam się, że telefon trochę się nagrzeje, ale zdecydowanie warto. Miałem przewodowe AA w moim poprzednim samochodzie (Kia) i było to niewygodne. Zawsze miałem dwa zestawy przewodów w konsoli (Apple + USB-C), często miałem problemy z usterkami z powodu brudu w żeńskim złączu telefonu. Znalazłem sposób, żeby włączyć Android Debug Bridge i wgrać aplikację Waze bezpośrednio do jednostki centralnej, ale Kia później wprowadziła poprawkę zabezpieczeń, która temu zapobiegła. W ostatnich miesiącach używałem tylko natywnego oprogramowania map Kia :(
Aktualizacje są udostępniane na żądanie. Kiedy go otrzymałem, logo na CarPlay było logo ich firmy. Poprosiłem o logo Mercedesa. Zmienili je dla mnie i udostępnili mi najnowszą aktualizację. Reagują bardzo szybko. Chciałem dodatkowy adapter USB-C do AUX i wysłali mi go bezpłatnie. Jestem więc również bardzo zadowolony z reakcji i obsługi Kremera.

@LVlv07 Widzę, że używasz ksmart box z AA. Czy możesz nam powiedzieć, czy jakość rozmów telefonicznych jest dobra dla Ciebie i Twojego rozmówcy? Czytałem, że @Exorth miał z tym pewne problemy, używając iPhone'a i carplay (co rozwiązał, kierując rozmowy telefoniczne przez bluetooth, jeśli się nie mylę).

Czy ktoś próbował tego urządzenia z AliExpress? Recenzje ze zdjęciami wyglądają pozytywnie: https://www.aliexpress.com/item/1005005585643763.html?pdp_npi=3@dis!USD!US $490.86!US $284.70!!!!!@211b5e2416960244727451721e878a!12000033650212043!im!!

Osobiście nie chcę wydawać >£400 na dodanie pełnoekranowego car play. Powyższe to raczej około £200.
Dzięki za link.
Producentem jest Zeniss, ale nie umieszczają tego produktu na swojej stronie głównej.
Urządzenie SilverStrong można również zamówić z tej strony (taniej niż AliExpress)
Mają również kanał na Youtube.

Zgodnie ze specyfikacją:
Połączenie Android Auto
Obsługa połączeń przewodowych i bezprzewodowych.
Połączenie bezprzewodowe obsługuje tylko część Pixel i Nexus
SilverStrong jest tani, ale osobiście bardziej ufam kSmart. Korporacja Kremersino ma długie doświadczenie w rozwoju jednostek centralnych do samochodów premium i otrzymaliśmy pozytywne recenzje od dwóch klientów w tym wątku.

Ludzie, znalazłem tę stronę internetową, która obiecuje niebo:

https://www.kremersino.com/product-ksmart-auto-wireless-carplay-android-auto-smart-module-new-a.html

Pełny ekran, bezprzewodowy, dźwięk Bluetooth, wszystkie elementy sterujące działają (ekran, kierownica i touchpad), 360 (jeśli oczywiście masz) i kamera cofania działają.

"Prosta" instalacja bez konieczności robienia szalonych rzeczy lub modyfikacji przewodów samochodu.

Mają też ten film pokazujący, jak to zrobić:

To wygląda niesamowicie! Udostępniam, żebyście mogli podzielić się ze mną swoimi przemyśleniami i sprawdzić, czy ktoś tutaj ma zainstalowany dokładnie ten system.

Dzięki!

Ludzie, znalazłem tę stronę internetową, która obiecuje niebo:

https://www.kremersino.com/product-ksmart-auto-wireless-carplay-android-auto-smart-module-new-a.html

Pełny ekran, bezprzewodowy, dźwięk przez Bluetooth, wszystkie elementy sterujące działają (ekran, kierownica i touchpad), 360 (jeśli oczywiście masz) i kamera cofania działają.

"Prosta" instalacja bez konieczności robienia szalonych rzeczy lub modyfikowania przewodów samochodu.

Mają też ten film pokazujący, jak to zrobić:

To wygląda niesamowicie! Udostępniam, żebyście mogli podzielić się ze mną swoimi przemyśleniami i sprawdzić, czy ktoś tutaj ma zainstalowany ten konkretny system.

Dzięki!
Jeśli przewiniesz wątki do tyłu, zobaczysz, że ja i kilku innych po mnie zainstalowaliśmy ten interfejs :)

Jeśli przewiniesz wątki do tyłu, zobaczysz, że ja i kilku innych po mnie zainstalowaliśmy ten interfejs :)
Zgadza się, ale czy nie wspomniałeś, że elementy sterowania na kierownicy nie działają? Ani gładzik (tylko funkcja pomijania utworów działa, ponieważ w zasadzie kontroluje to telefon, a nie sam Carplay). Więc w zasadzie jest to wyłącznie funkcjonalność ekranu dotykowego, czy się mylę? Dzięki za odpowiedź.

Zgadza się, ale czy nie wspomniałeś, że elementy sterowania na kierownicy nie działają? Ani gładzik (tylko funkcja pomijania utworów działa, ponieważ zasadniczo kontroluje ona telefon, a nie samą funkcję CarPlay). Więc w zasadzie jest to wyłącznie funkcjonalność ekranu dotykowego, czy się mylę? Dzięki za odpowiedź.
Nie, jest tak: Gładzik działa, przyciski na kierownicy działają (jak przycisk Home i przycisk sterowania głosowego). Jedyną rzeczą, która nie działa, jest czarny kwadratowy przycisk dotykowy na kierownicy w CarPlay.

Nie, to jest: Touchpad działa, przyciski na kierownicy działają (jak przycisk Home i przycisk sterowania głosowego). Jedyną rzeczą, która nie działa, jest czarny kwadratowy przycisk dotykowy na kierownicy w CarPlay.
Och, super! Mój błąd, w takim razie źle zrozumiałem początkowy komentarz. Więc touchpad działa do wybierania między aplikacjami, przesuwania między ekranami (podzielony ekran/pełny ekran), dla spotify i wybierania piosenek...wszystko? To idealnie!

Może, ponieważ właśnie przeszedłem przez całą sekcję komentarzy, od około 2019 roku postów i masz największe doświadczenie z urządzeniem. Czy jest jakiś film z Twojej strony na temat funkcjonalności? Mogłem go przegapić, dlatego pytam.

Jak szybko się ładuje, jak wygląda ekran ładowania (wspomniałeś o aktualizacji logo, które Ci dostarczyli), kamera cofania itp.? Wiem, że prawdopodobnie wymagałoby to dwóch telefonów, ale myślę, że byłby to najlepszy sposób, aby przyjrzeć się jego płynności i wszystkim działającym/niedziałającym funkcjom.

Mam z tym doświadczenie, ponieważ w moich poprzednich zajęciach z C ulepszyłem ekran do dużych ekranów z Androidem, więc wiem, że były całkiem dobre.

141 - 160 of 314 Posts