Mercedes A-Class Forum banner
41 - 60 of 314 Posts
Renat to nieprofesjonalna osoba, z którą musiałem się dziś zmierzyć. Twierdzili, że film, który im wysłałem, pokazujący, że elementy sterowania dotykowego kierownicy nie działają, pokazuje, że działają, co jest oczywistym powodem, dla którego wysłałem ten film w pierwszej kolejności, ponieważ pokazuje, że "nie" działają... Wyobraźcie to sobie... twierdzą, że nie ma innych problemów z android boxem... wszystkie naprawione teraz!? To był mój punkt krytyczny, ponieważ to po prostu nonsens i kręcimy się w kółko, może celowo, myślę.

Został usunięty z mojego samochodu i odesłany dziś rano na mój koszt. Biorę na siebie koszty przesyłki zwrotnej, odmówili zapłaty. Mam już dość całej sprawy, po prostu będę żył z samochodem takim, jaki jest.
Okropne doświadczenie, moje zdrowie i powrót do zdrowia są teraz ważniejsze niż jakaś głupia android box.
Wyłączam to wszystko teraz.
Co za okropne doświadczenie. Twoje zdrowie zdecydowanie jest najważniejsze.

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje, które podałeś.

Po pierwsze, mam nadzieję, że czujesz się lepiej i życzę wszystkiego najlepszego!
Jakieś aktualności na ten temat lub coś podobnego? Może jeśli ktoś znalazł klucz sprzętowy, który pasuje do całego ekranu. Szkoda, że Twoje doświadczenia z urządzeniem nie były dobre. Chciałem na to spojrzeć, ale link pokazuje mi coś, co kosztuje prawie 500 dolarów! Czy to to samo?
Właśnie kupiłem 2019 180d i szczerze mówiąc, byłem rozczarowany tą całą sprawą z Android Auto.

Cześć wszystkim,

Mieszkam w Chinach od dłuższego czasu i mam A200L (model z długim rozstawem osi na rynek chiński). Ten problem z pełnym ekranem carplay/android auto został już rozwiązany w Chinach jakiś czas temu za pomocą czegoś zwanego Baidu Carlife.

To system podobny do carplay, ale w jakiś sposób przejmuje cały ekran.

Mój samochód ma to włączone domyślnie razem z carplay i android auto. (w Chinach to standard)

View attachment 10955

Jest więc ta bezprzewodowa mała skrzynka, która łączy się przez port usb-c w wtyczce carplay/android auto. Następnie łączysz się ze skrzynką za pomocą telefonu przez wi-fi i blutooth (tak, oba) i na ekranie pojawia się pełnoekranowy apple carplay.

View attachment 10956

Bezpośrednie apple carplay z kablem usb-c jest obsługiwane tylko w tym głupim pojemniku pośrodku ekranu.
Tak z tą skrzynką uzyskujesz pełny ekran.

View attachment 10957

Dziwna rzecz jest taka, że w mediach na ekranie wskaźników otrzymuję komunikat, że elementy sterowania multimediami są niedostępne, ponieważ android auto jest podłączony. Myślę więc, że to działa w jakiś sposób za pośrednictwem protokołu android auto.

Nie możesz więc sterować muzyką carplay za pomocą lewych przycisków na kierownicy (prawych przycisków w Wielkiej Brytanii, jak sądzę, ponieważ kierownica jest po prawej stronie).

Kiedy próbuję połączyć się za pomocą zakładki android auto, pojawia się ten sam ekran carplay i znowu jest połączony jako baidu carlife.

Jest trochę opóźniony, ponieważ działa przez wifi, ale jest dość stabilny. Wsiadasz do samochodu, włączasz zapłon i carplay pojawia się w 10 sekund.

Mały problem polega na tym, że wydaje się, że nie możesz przejść do map carplay lub ekranu muzyki za pomocą skrótu w konsoli środkowej (miejsce, w którym znajduje się radio/multimedia, ulubione, asystent parkowania itp.). Musisz użyć touchpada w konsoli środkowej lub dotknąć ekranu.

Nie jestem więc pewien, czy to zadziała w klasie a (lub jakimkolwiek innym mercedesie) na rynkach euro/uk, ale widać, że ograniczenia nie są tak duże, że trzeba wymieniać całą jednostkę, która łączy najważniejsze funkcje Twojego samochodu.

Mogę powiedzieć, że rozdzielczość nie jest szalenie ostra jak mbux, ale tak naprawdę nie zauważysz tego, chyba że jesteś bardzo blisko ekranu.

Możesz się zastanawiać, gdzie jest teraz temperatura klimatyzacji lub ustawienie AC, gdy cały ekran jest zajęty przez carplay.
Cóż, kiedy dostosujesz temperaturę, pojawi się zakładka temperatury, a następnie zniknie po kilku sekundach. Mercedes mógł to zrobić na początku i nie ograniczać ludzi do tego małego pojemnika pośrodku.

Jeśli masz jakieś pytania, z przyjemnością odpowiem, ponieważ sam szukałem tego rozwiązania od dłuższego czasu.

Na zdrowie
Czy to pudełko pozwoliłoby na pełnoekranowy android auto bez tego systemu baidu, o którym wspomniałeś? Czy masz do tego link, może warto spróbować!

Czy to nie to samo co Ottocast (również firma z Hongkongu)? O ile wiem, pełny ekran nie będzie działał na MBUX, tylko na systemach Command lub nowym MBUX 2. Na jakim systemie działa A200L?
to tylko zwykły MBUX, ale może się zdarzyć, że chińska wersja mbux ma opcję Baidu Carlife obok carplay i android auto.

Nie jestem pewien, co to jest Ottocast, ale istnieje niezliczona ilość rozwiązań z donglami wyprodukowanych w Chinach.
Image

to tylko zwykły MBUX, ale może się zdarzyć, że chińska wersja mbux ma opcję baidu carlife obok carplay i android auto. Nie jestem pewien, co to jest Ottocast, ale istnieje niezliczona ilość rozwiązań w postaci dongle'ów wyprodukowanych w Chinach. View attachment 11207
Dzięki za odpowiedź. Rozumiem cię teraz z systemem baidu, więc nie możemy go dostać. Wiem, że jest wiele dongle'ów, ale niestety nie wiem, które z nich wypełnią cały ekran, więc dostaniemy 10,25 cala, a nie tylko brzydki 7-calowy wyświetlacz :(

Mamy nowego sponsora forum, który może być w stanie zapewnić to, czego szukasz, zarówno w Apple Car Play, jak i Android Auto.

Może warto założyć nowy post/wątek w ich sekcji na forum, dla każdego, kto chce to kontynuować?

Mamy nowego sponsora forum, który może być w stanie zapewnić to, czego szukasz, zarówno w Apple Car Play, jak i Andoid Auto.

Może warto założyć nowy post/wątek w ich sekcji na forum dla każdego, kto chce to kontynuować?

Świetnie! Wysłałem im wiadomość przez Facebook Messenger. Mam nadzieję uzyskać więcej informacji o ich interfejsach. Mam nadzieję, że znacznie lepszy produkt niż widzieliśmy tutaj.

Edycja: Jeśli wejdę na ich stronę internetową, widzę, że po naciśnięciu przycisku zakupu mogą wysyłać tylko na terenie USA. Chyba że wciąż nad tym pracują.

Świetnie! Wysłałem im wiadomość przez Facebook Messenger. Mam nadzieję uzyskać więcej informacji o ich interfejsach. Mam nadzieję, że będzie to znacznie lepszy produkt niż ten, który widzieliśmy tutaj.

Edycja: Jeśli wejdę na ich stronę internetową, widzę, że po naciśnięciu przycisku zakupu mogą wysyłać tylko na terenie USA. Chyba że wciąż nad tym pracują.
Prosimy o informację, jeśli gdzieś dotrzesz! Śledzę to.

Daj nam znać, jeśli gdzieś dotrzesz! Śledzę to.
Twierdzą, że nie mają jeszcze żadnych szczegółów dotyczących produktu. Twierdzą, że jest to spowodowane brakiem chipów i że produkt będzie dostępny w ciągu 2-3 miesięcy. Na razie nie wzbudza to zbytnio zaufania do firmy. Zaznaczają, że będą obsługiwać wysyłkę na cały świat.

Twierdzą, że nie mają jeszcze żadnych szczegółów dotyczących produktu. Twierdzą, że jest to spowodowane brakiem chipów i będą mieli produkt w magazynie po 2-3 miesiącach. Nie wzbudza to na razie zaufania do firmy. Zapewniają, że będą obsługiwać wysyłkę na cały świat.
Szczerze mówiąc, "wybierak samochodów" też nie napełnił mnie zaufaniem, ale cóż, miejmy nadzieję, że się mylimy. Dzięki za odpowiedź

Czy są jakieś nowe informacje na temat bezprzewodowego CarPlay na pełnym ekranie?
Na AliExpress jest więcej marek, które sprzedają podobny produkt. Niektóre z nich są oparte na Linuksie i mają tylko CarPlay/Android Auto. Jeszcze żadnego nie kupiłem, ponieważ nie ma żadnych recenzji, co mnie przeraża :p

Więcej wiadomości. Od jakiegoś czasu przyglądam się interfejsowi z AliExpress. Wydaje się to być bardzo renomowany sprzedawca, szybki w komunikacji, a nawet oferuje interfejsy do Lamborghini. Interfejs to głównie CarPlay i Android Auto. Żadnych dziwnych obciążeń bocznych jak YouTube itp.

Zamieściłem post na niemieckim forum Motor-Talk, aby sprawdzić, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi interfejsami. Okazuje się, że ktoś kupił ten sam interfejs, który miałem na oku i używa go od tygodnia bez żadnych problemów. Obecnie jestem skłonny kupić ten sam interfejs i zainstalować go w moim samochodzie. Rozmawiam właśnie ze sprzedawcą, aby sprawdzić, czy mogą wysłać z magazynu w UE (ze względu na podatek importowy). Po zakupie prawdopodobnie założę nowy wątek z większą ilością informacji dla innych użytkowników, jeśli jest to coś, czego chcą.

Więcej wiadomości. Od jakiegoś czasu przyglądam się interfejsowi z AliExpress. Wydaje się, że jest to bardzo renomowany sprzedawca, szybko komunikujący się, a nawet oferujący interfejsy do Lamborghini. Interfejs to głównie CarPlay i Android Auto. Żadnych dziwnych obciążeń bocznych, takich jak YouTube itp.

Zamieściłem post na niemieckim forum Motor-Talk, aby sprawdzić, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi interfejsami. Okazuje się, że ktoś kupił ten sam box, który miałem na oku i używa go od tygodnia bez żadnych problemów. Obecnie jestem skłonny do zakupu tego samego boxa i zainstalowania go w moim samochodzie. Rozmawiam właśnie ze sprzedawcą, aby sprawdzić, czy mogą wysłać z magazynu w UE (ze względu na podatek importowy). Po zakupie prawdopodobnie założę nowy wątek z większą ilością informacji dla innych użytkowników, jeśli będzie to pożądane.
To wspaniale, dzięki za aktualizację. Czy możesz przesłać link tutaj?

Aktualizacja: Zamówiłem to dzisiaj, a sprzedawca utworzył etykietę wysyłkową, gotową do wysyłki. Kiedy zostanie dostarczone (spodziewam się 1,5 - 2 tygodnie) i zainstalowane, postaram się przygotować szczegółową recenzję dla was wszystkich w nowym wątku.

Cześć wszystkim, mieszkam w Chinach od dłuższego czasu i mam A200L (model z długim rozstawem osi na rynek chiński). Ten problem z pełnym ekranem carplay/android auto został już rozwiązany w Chinach jakiś czas temu za pomocą czegoś o nazwie Baidu Carlife. To system podobny do carplay, ale w jakiś sposób przejmuje cały ekran. Mój samochód ma to włączone domyślnie razem z carplay i android auto. (w Chinach jest to standard) View attachment 10955 Jest więc ta bezprzewodowa mała skrzynka, która łączy się przez port usb-c w wtyczce carplay/android auto. Następnie łączysz się ze skrzynką za pomocą telefonu przez wi-fi i blutooth (tak, oba) i na ekranie pojawia się pełnoekranowy apple carplay. View attachment 10956 Bezpośredni apple carplay z kablem usb-c jest obsługiwany tylko w tym głupim pojemniku pośrodku ekranu. Tak więc z tym pudełkiem masz pełny ekran. View attachment 10957 Dziwna rzecz jest taka, że w mediach na ekranie wskaźników otrzymuję komunikat, że elementy sterowania mediami są niedostępne, ponieważ android auto jest podłączony. Myślę więc, że to działa w jakiś sposób przez protokół android auto. Nie możesz więc sterować muzyką carplay za pomocą lewych przycisków na kierownicy (prawych przycisków w Wielkiej Brytanii, ponieważ kierownica jest po prawej stronie). Kiedy próbuję połączyć się przez kartę android auto, pojawia się ten sam ekran carplay i ponownie jest połączony jako baidu carlife. Jest trochę opóźniony, ponieważ działa przez wifi, ale jest dość stabilny. Wsiadasz do samochodu, włączasz zapłon i carplay pojawia się w 10 sekund. Mały problem polega na tym, że wydaje się, że nie można przejść do map carplay ani ekranu muzyki za pomocą skrótu w środkowej konsoli (miejsce, gdzie jest radio/media, ulubione, asystent parkowania itp.). Musisz użyć touchpada w środkowej konsoli lub dotknąć ekranu. Nie jestem więc pewien, czy zadziała to w klasie a (lub jakimkolwiek innym mercedesie) na rynkach euro/uk, ale widać, że ograniczenia nie są tak duże, że trzeba wymieniać całą jednostkę, która łączy kluczowe funkcje Twojego samochodu. Muszę powiedzieć, że rozdzielczość nie jest tak ostra jak mbux, ale tak naprawdę nie można tego zauważyć, chyba że jest się bardzo blisko ekranu. Możesz się zastanawiać, gdzie jest teraz temperatura klimatyzacji lub ustawienie AC, gdy cały ekran jest zajęty przez carplay. Cóż, gdy dostosujesz temperaturę, pojawi się zakładka temperatury, a następnie zniknie po kilku sekundach. Mercedes mógł to zrobić na początku i nie ograniczać ludzi do tego małego pojemnika pośrodku. Jeśli masz jakieś pytania, z przyjemnością odpowiem, ponieważ sam długo szukałem tego rozwiązania. Na zdrowie
Jak zdobyć Baidu CarLife?

41 - 60 of 314 Posts