Mercedes A-Class Forum banner
21 - 40 of 314 Posts
Będę to monitorował w nadchodzących dniach i dam ci znać, ale jeśli będzie wystarczająco szybko, spróbuję nagrać filmik od uruchomienia samochodu i wszystkiego, co działa wkrótce, dobrze?
Okej! Dziękuję bardzo. Zdecydowanie zamówię pudełko po twojej recenzji/filmie 😃!

Jakie są Twoje doświadczenia po kilku dniach użytkowania? Czy udało Ci się naprawić problem z zatrzymywaniem się dźwięku podczas cofania?

Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem, ponieważ sam długo szukałem tego rozwiązania.
Czy to nie to samo co Ottocast (również firma z Hongkongu)? O ile wiem, pełny ekran nie będzie działał na MBUX, tylko na systemach Command lub nowym MBUX 2. Jaki system obsługuje A200L?

Discussion starter · #24 · (Edited)
Przepraszam za opóźnienie, byłem w szpitalu na operacji, więc byłem nieaktywny, ale mogę zaktualizować Cię o moich doświadczeniach.
Udało mi się rozwiązać kilka problemów i naprawić kilka rzeczy, ale...
Po wielu próbach i czasie spędzonym na rozwiązywaniu problemów, które miałem z tym, pozostał mi tylko wadliwy, zepsuty system, który nie spełnia tego, co jest reklamowane.
Nie można użyć przycisku dotykowego sterowania kierownicą do sterowania android boxem (reklamują, że wszystkie oryginalne elementy sterowania kierownicą są zachowane, więc ewidentnie wada).
Rozłącza się z połączeniem Bluetooth dla dźwięku do samochodu, gdy z niego korzystasz (musisz wtedy wrócić do MBUX i ponownie połączyć Bluetooth, a następnie wrócić do androida, aby ponownie usłyszeć muzykę), często dzieje się to losowo. Jeśli chcesz skorzystać z opcji połączenia USB aux, dźwięk jest okropny, ciągłe elektryczne brzęczenie w tle i między utworami. Zatem zmuszony do korzystania z Bluetooth dla jakości dźwięku.
Jeśli chcesz używać androida do odtwarzania muzyki i chcesz wrócić do MBUX w jakimkolwiek celu, zapomnij o słuchaniu muzyki, wyłącza się, dopóki nie wrócisz do ekranu androida, najbardziej zauważalne, gdy włączysz bieg wsteczny, muzyka po prostu całkowicie się wyłącza, dopóki nie wyjdziesz z biegu wstecznego. Zmieniłem ustawienia, aby muzyka nie wyciszała się podczas cofania, ale nadal robiła to samo.
Próbowałem naprawić i zaktualizować android box, który mi wysłali z nowszą aktualizacją, nic nie zmieniło problemów.
Moim zdaniem nie jest gotowy do wydania, nie mogę go polecić. Próbowałem i próbowałem, aby wszystko działało płynnie.
Zwracam to.

Przede wszystkim mam nadzieję, że czujesz się lepiej, kolego. Wygląda na to, że niestety trochę się pospieszyłeś. Sam to rozważałem, więc dobrze słyszeć, że nie warto inwestować.

Osobiście uważam, że najlepszą opcją w tej chwili będzie prawdopodobnie poczekanie, aż ktoś wymyśli sposób na doposażenie nowego systemu mbux z liftingu klasy A w naszych modelach.

Dla tych, którzy nie wiedzą, nowy lifting ma nową wersję mbux, która obsługuje pełny ekran w Android Auto i Apple carplay. Spodziewam się jednak, że Mercedes nigdy sam nie zaktualizuje wstecznie oprogramowania.

Discussion starter · #26 ·
Po pierwsze, mam nadzieję, że czujesz się lepiej, kolego. Wygląda na to, że trochę się pospieszyłeś, niestety. Sam to rozważałem, więc dobrze słyszeć, że nie warto inwestować.

Osobiście w tej chwili myślę, że najlepszą opcją będzie prawdopodobnie poczekanie, aż ktoś wymyśli sposób na doposażenie nowego systemu mbox z liftingiem klasy A w naszych modelach.

Dla tych, którzy nie wiedzą, nowy lifting ma nową wersję mbux, która obsługuje pełny ekran na Androidzie, Auto i Apple carplay. Nie spodziewam się jednak, że Mercedes sam zaktualizuje oprogramowanie wstecz.
Czuję się lepiej, dzięki, powinno wkrótce w pełni działać! Tak, szczerze mówiąc, jestem rozczarowany skrzynką, ale czułem, że warto zaryzykować, gdyby kosztowała znacznie mniej, może mógłbym to przełknąć, ale błędy są irytujące, może ktoś wróci, kto jest trochę bardziej pomocny i rozwiążemy to, ale w obecnej sytuacji nie mogę polecić ludziom, aby to kupowali.
Jeśli pójdę dalej z problemami, które wspomniałem, lub zostanie odesłany na ich koszt! Zaktualizuję tutaj.

Oczywiście, będąc perfekcjonistą i oczekując, że skrzynka będzie bezbłędna i będzie działać płynnie, było nierozsądne :rolleyes:

Cieszę się słysząc, że dobrze się regenerujesz! Dziękuję za podzielenie się z nami swoim doświadczeniem. Rozczarowujące jest usłyszeć, że zakupiony przez Ciebie interfejs ma kilka błędów i często się zawiesza. Moim zdaniem, oczekiwanie, że urządzenie, które kosztuje ponad 350 dolarów, będzie działać bez zarzutu, bez żadnych błędów, jest uzasadnione, zwłaszcza gdy jest przeznaczone do użytku w samochodzie, gdzie muzyka i nawigacja są ważne.

Jeśli urządzenie tego nie zapewnia, firma jest odpowiedzialna za znalezienie rozwiązania. Powinni albo zwrócić znaczną część pieniędzy, pozwalając Ci zachować interfejs, albo zapewnić pełny zwrot kosztów i pokryć koszty wysyłki zwrotnej. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z obsługą klienta PayPal i wyjaśnił swoją sytuację przez telefon, ponieważ może to zwiększyć Twoje szanse na uzyskanie korzystnego rozwiązania.

Byłem w kontakcie z kobietą o imieniu 'Sandy' z firmy Hualingan za pośrednictwem WeChat. Bardzo miło było z nią rozmawiać. Kiedy zapytałem ją, czy dźwięk zanika podczas cofania, zapewniła mnie, że tak się nie stanie. To dziwne, że mieliby kłamać na ten temat, ponieważ Twoje doświadczenie mówi coś innego. Bardziej ufam Twojemu doświadczeniu niż ich słowom.

Początkowo planowałem zakup jednego interfejsu, aby wypróbować go w moim samochodzie. Gdyby działał dobrze, kupiłbym dziesięć kolejnych, ponieważ znam osoby, które chciałyby mieć CarPlay na pełnym ekranie w swoich samochodach. Jednak teraz, gdy przeczytałem Twoją pełną recenzję, poinformowałem Hualingan, że nie jestem już zainteresowany zakupem interfejsu Android.

Jeśli kiedykolwiek będziesz w Holandii, zapraszam do wysłania mi wiadomości prywatnej. Chciałbym postawić Ci piwo w podziękowaniu za Twoją uczciwą recenzję, która zaoszczędziła nam wszystkim pieniędzy i bólu głowy.

Czuję się lepiej, dzięki, powinno wkrótce działać w pełni! Tak, szczerze mówiąc, jestem rozczarowany tym pudełkiem, ale czułem, że warto zaryzykować, gdyby kosztowało znacznie mniej, mógłbym to przełknąć, ale błędy są irytujące, może ktoś wróci, kto będzie trochę bardziej pomocny i rozwiążemy to, ale na obecną chwilę nie mogę polecić ludziom, żeby to kupowali.
Jeśli pójdę dalej z problemami, o których wspomniałem, lub zostanie odesłane na ich koszt! Zaktualizuję tutaj.

Oczywiście, będąc perfekcjonistą, oczekiwałem, że pudełko będzie wolne od wad i będzie działać płynnie :rolleyes:
Mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej i uporządkujesz firmę.

Pozytywną stroną jest to, że jesteś jednym z nielicznych, którym udało się przejść operację, jak rozumiem, w podartym NHS :)

Discussion starter · #29 · (Edited)
Cieszę się, że dobrze się regenerujesz! Dziękuję za podzielenie się z nami swoim doświadczeniem. Rozczarowujące jest usłyszeć, że zakupiony przez Ciebie interfejs ma kilka błędów i często się zawiesza. Moim zdaniem, oczekiwanie, że urządzenie, które kosztuje ponad 350 dolarów, będzie działać bez zarzutu, bez żadnych błędów, jest uzasadnione, zwłaszcza gdy jest przeznaczone do użytku w samochodzie, gdzie muzyka i nawigacja są ważne.

Jeśli urządzenie tego nie zapewnia, firma jest odpowiedzialna za znalezienie rozwiązania. Powinni albo zwrócić znaczną część pieniędzy, pozwalając Ci zatrzymać interfejs, albo zapewnić pełny zwrot pieniędzy i pokryć koszty wysyłki zwrotnej. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się z obsługą klienta PayPal i wyjaśnił swoją sytuację przez telefon, ponieważ może to zwiększyć Twoje szanse na uzyskanie korzystnego rozwiązania.

Miałem kontakt z kobietą o imieniu: 'Sandy' z firmy Hualingan za pośrednictwem WeChat. Bardzo miło było z nią rozmawiać. Kiedy zapytałem ją, czy dźwięk zanika podczas cofania, zapewniła mnie, że tak się nie stanie. To dziwne, że mieliby kłamać na ten temat, skoro Twoje doświadczenie mówi coś innego. Bardziej ufam Twojemu doświadczeniu niż ich słowom.

Początkowo planowałem zakup jednego interfejsu, aby wypróbować go w moim samochodzie. Gdyby działał dobrze, kupiłbym dziesięć więcej, ponieważ znam ludzi, którzy chcieliby mieć CarPlay na pełnym ekranie w swoich samochodach. Jednak teraz, gdy usłyszałem Twoją pełną recenzję, poinformowałem Hualingan, że nie jestem już zainteresowany zakupem interfejsu Android.

Jeśli kiedykolwiek będziesz w Holandii, skontaktuj się ze mną przez PW. Chciałbym postawić Ci piwo w podziękowaniu za Twoją uczciwą recenzję, która zaoszczędziła nam wszystkim pieniędzy i bólów głowy.
Uwierz mi, chcę bardziej niż czegokolwiek, żeby android box działał poprawnie, miałem już wcześniej ekran androida w mojej klasie c i działał dokładnie tak, jak powinien, więc wiem, co jest osiągalne i jakie są realistyczne oczekiwania. Nie mam nic do zyskania na oczernianiu urządzenia lub firmy, mogę tylko powiedzieć, czego doświadczyłem i na jakie problemy natrafiłem, dostarczyłem im filmy z problemami i chętnie je tutaj zamieszczę.

Być może ktoś inny z firmy skontaktuje się ze mną w tym tygodniu, osiągnąłem już swój limit z osobą, z którą niestety miałem do czynienia, wiem to na pewno. Poinformowałem tę osobę, że zamierzam zamieścić opinię na temat urządzenia itp., ponieważ na forum było kilku zainteresowanych kupujących, którzy czekali, aby usłyszeć, jak działa itp., ale wydawali się w najmniejszym stopniu zainteresowani lub zaniepokojeni informacjami i po prostu je zignorowali, może myśleli, że mówię bzdury, nie wiem...

Discussion starter · #30 ·
Mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej i uporządkujesz firmę.

Zaleta jest taka, że jesteś jednym z niewielu, którym udało się przeprowadzić operację, jak przypuszczam, w poszarpanym NHS :)
Och, czekałem tylko 18 miesięcy! To szybko w porównaniu do większości, o których słyszałem!

Zaufaj mi, chcę bardziej niż cokolwiek, żeby android box działał poprawnie, miałem już wcześniej ekran androida w mojej klasie c i działał dokładnie tak, jak powinien, więc wiem, co jest osiągalne i jakie są realistyczne oczekiwania. Nie mam nic do zyskania, oczerniając urządzenie lub firmę, mogę tylko powiedzieć, czego doświadczyłem i na jakie problemy natrafiłem, dostarczyłem im filmy z problemami i chętnie zamieszczę je tutaj.
Być może ktoś inny z firmy skontaktuje się ze mną w tym tygodniu, osiągnąłem swój limit z osobą, z którą niestety miałem do czynienia, wiem to na pewno. Poinformowałem tę osobę, że zamierzam zamieścić opinię na temat urządzenia itp., ponieważ na forum było kilku zainteresowanych kupujących, którzy czekali, aby usłyszeć, jak działa itp., ale wydawali się w najmniejszym stopniu zainteresowani lub zaniepokojeni informacjami i po prostu je zignorowali, może pomyśleli, że mówię bzdury, nie wiem...
Proszę, zamieść filmy, jeśli masz na to czas! Za Twoją zgodą mogę wysłać link do tego wątku do przedstawiciela, z którym rozmawiam przez WeChat. Pracuje w firmie od 7 lat. Może ona zrobić dla Ciebie coś, czego nie może zrobić osoba, z którą regularnie rozmawiasz. Mam nadzieję, że szybko uporasz się z firmą!

Discussion starter · #32 · (Edited)
IMG_1541.MOV | Storj DCS

IMG_1538.MOV | Storj DCS

Można zobaczyć na filmach, że dźwięk zanika, gdy samochód wrzuca wsteczny i włącza się ekran cofania... Nie mogłem za bardzo cofać na podjeździe, więc wrzuciłem ponownie na jazdę do przodu, ale dźwięk zanika, gdy kamera cofania jest włączona.

Inne filmy pokazują, że dźwięk zanika za każdym razem, gdy przechodzę z Androida do Mbux, a następnie wracam do niego i dźwięk powraca...

Trudno nagrać problem z rozłączaniem Bluetooth podczas korzystania z Androida, ale uwierzcie mi, dzieje się to losowo podczas jazdy i wtedy muszę ponownie połączyć połączenie Bluetooth w Mbux... a następnie z powrotem do Androida... żeby się nie wyrazić, irytujące.

Discussion starter · #33 ·
Proszę publikuj filmy, jeśli masz czas! Za Twoją zgodą mogę wysłać link do tego wątku do przedstawiciela, z którym rozmawiam przez WeChat. Pracuje dla firmy od 7 lat. Może ona zrobić dla Ciebie coś, czego nie może zrobić osoba, z którą regularnie rozmawiasz. Mam nadzieję, że szybko uporasz się z firmą!
Mam nadzieję, że tak będzie, wolałbym po prostu zatrzymać pudełko, jeśli oczywiście działa, trzymam kciuki, że ktoś wróci do mnie z odpowiednimi rozwiązaniami i lepszą obsługą

IMG_1541.MOV | Storj DCS

IMG_1538.MOV | Storj DCS

można zobaczyć na filmach, że dźwięk zanika, gdy samochód wrzuca wsteczny i pojawia się ekran wsteczny... nie mogłem za bardzo cofać na podjeździe, więc wrzuciłem bieg do przodu, żeby jechać do przodu, ale dźwięk zanika, gdy kamera cofania jest włączona.

inne filmy pokazują, że dźwięk zanika za każdym razem, gdy przechodzę z Androida do Mbux, a następnie do niego wracam i dźwięk powraca...

trudno nagrać problem z rozłączaniem Bluetooth podczas korzystania z Androida, ale uwierzcie mi, dzieje się to losowo podczas jazdy i wtedy muszę ponownie połączyć połączenie Bluetooth w Mbux... a następnie z powrotem do Androida... żeby się nie denerwować.

Edycja: spróbuje znaleźć lepszą darmową stronę do przesyłania filmów, wydają się być dla mnie nieco skrócone podczas oglądania..
Wyłączanie dźwięku podczas cofania lub przełączania na oryginalny system operacyjny jest dość dziwne. Ponieważ nie dzieje się to, gdy jesteś połączony przez Bluetooth z telefonem. Zastanawiam się więc, dlaczego to wyzwala takie zachowanie, mimo że jest połączone przez Bluetooth. Może to problem z CarPlay z boxa, w którym nie wykrywa, że jest na pierwszym planie, więc wstrzymuje? Czy dzieje się tak również, jeśli odtwarzasz YouTube na boxie z Androidem jako test?

Szkoda, bo widok na pełnym ekranie jest po prostu tak piękny. Naprawdę nienawidzę Mercedesa za to, że nie zintegrowali tego natywnie. Wtedy kupiłbym pakiet integracji ze smartfonem od razu.

Discussion starter · #35 ·
Wyłączanie się dźwięku podczas cofania lub przełączania na oryginalny system operacyjny jest dość dziwne. Ponieważ nie dzieje się to, gdy jesteś połączony przez Bluetooth z telefonem. Zastanawiam się więc, dlaczego to zachowanie jest wyzwalane, mimo że jest połączone przez Bluetooth. Może to problem CarPlay z urządzenia, w którym nie wykrywa się, że jest na pierwszym planie, więc wstrzymuje odtwarzanie? Czy dzieje się tak również, jeśli odtwarzasz YouTube na urządzeniu z Androidem w celu przetestowania?

Szkoda, bo widok na pełnym ekranie jest po prostu tak piękny. Naprawdę nienawidzę Mercedesa za to, że nie zintegrował tego natywnie. Kupiłbym wtedy pakiet integracji ze smartfonem od razu.
Wygląda świetnie na pełnym ekranie, prawda? Dziwne, że osoba, z którą rozmawiałeś, mówi, że tak się nie dzieje, chociaż pokazałem to, może to tylko moje urządzenie ma ten problem, nie mam pojęcia, ale na pewno jest wadliwe i pełne błędów.

Wygląda świetnie na pełnym ekranie, prawda? Dziwne, że osoba, z którą rozmawiałeś, mówi, że to się nie dzieje, to co pokazałem, może to tylko mój dekoder ma ten problem, nie mam pojęcia, ale na pewno jest wadliwy i zepsuty.
Zapytam tę osobę. Jest absolutnie urocza. Zobacz, czy może coś dla ciebie zrobić. Jeśli będzie w stanie naprawić błędy w twoim dekoderze, to będzie wspaniale. Jutro wróci do biura. Będę cię informować! :)

Wygląda świetnie pomijając błędy! Czy wiesz może, czy można to zrobić z Android Auto? A może to urządzenie obsługuje obie opcje?

Wygląda świetnie na pełnym ekranie, prawda? Dziwne, że osoba, z którą rozmawiałeś, mówi, że to się nie dzieje, co pokazałem, może to tylko mój box ma ten problem, nie mam pojęcia, ale na pewno jest wadliwy i zepsuty.
Czy ktoś już się z tobą skontaktował? Według osoby, z którą rozmawiałem, wysłała mi wiadomość, w której stwierdziła, że ktoś (Renat) pomógł ci rozwiązać problem (?).

Discussion starter · #40 ·
Renat to nieprofesjonalna osoba, z którą musiałem się dziś zmierzyć. Twierdzili, że wideo, które im wysłałem, pokazujące, że elementy sterowania dotykowego kierownicy nie działają, pokazuje, że działają, podczas gdy wysłałem to wideo w pierwszej kolejności, aby pokazać, że "nie" działają... No proszę. Twierdzą, że nie ma innych problemów z android boxem... wszystko naprawione teraz!? To był mój punkt krytyczny, ponieważ to po prostu nonsens i kręcenie się w kółko, może celowo, myślę. Został usunięty z mojego samochodu i odesłany dziś rano na mój koszt. Biorę na siebie koszty przesyłki zwrotnej, odmówili zapłaty. Mam już dość tego wszystkiego, po prostu będę żył z samochodem takim, jaki jest. Okropne doświadczenie, moje zdrowie i powrót do zdrowia są teraz ważniejsze niż jakiś głupi android box. Wyłączam to wszystko teraz.

21 - 40 of 314 Posts