Wcześniej miałem komunikat podczas jazdy. Myślę, że pisało: 4matic niedostępne. Usunąłem go z ekranu, ponieważ nie mogłem się skoncentrować, ponieważ mój syn marudził z tyłu. Czy ktoś wie, co to znaczy?
Dziękuję, wezmę to pod uwagę.Nie mogę pomóc w kwestii 4-Matic, ale nasz samochód często wyświetla ostrzeżenie "niski poziom naładowania akumulatora" - zwykle jeśli nie używaliśmy go przez kilka dni lub jeśli uruchamiamy/zatrzymujemy go kilka razy bez jazdy - na przykład wyjmując go z garażu, aby go umyć. Wydaje się to trochę przewrażliwione, więc nie sądzę, żeby było się czym martwić.
Czy poszedłeś do dealera Mercedesa? Istnieje dokument z poradami dotyczącymi błędu, a pierwszym krokiem jest aktualizacja oprogramowania. Jeśli to nie rozwiąże problemu, następnym krokiem jest wymiana modułu sterującego.Cześć, kupiłem A35 z 2019 roku w zeszłym tygodniu, wszystko dobrze przetestowałem, bez błędów, odebrałem go 3 dni później i na desce rozdzielczej wyświetlił się błąd niskiego poziomu naładowania akumulatora, a następnie 4 matic nie działa. Zabrałem go z powrotem do dealera, który wysłał go do specjalisty Mercedesa, ponieważ myśleli, że może wymagać aktualizacji oprogramowania, ale poinformowano mnie, że potrzebny jest nowy siłownik - czy ktoś doświadczył czegoś podobnego? Dziękuję