Mercedes A-Class Forum banner
41 - 47 of 47 Posts
Moje A35 potrzebowało nowego tylnego mechanizmu różnicowego, gdy pojawił się ten komunikat. Kiedy to się stanie, Twój samochód będzie napędzany tylko na przednie koła. Sposobem na potwierdzenie, czy jest to usterka oprogramowania, a nie mechaniczna, jest wybranie schematu jazdy, który pokazuje moc i hamowanie wszystkich czterech kół. Jeśli Twój 4matic działa, zobaczysz żółte strzałki pod wszystkimi kołami. Jeśli widzisz strzałki tylko pod przednimi kołami, to Twój tylny mechanizm różnicowy najprawdopodobniej jest uszkodzony.

Jestem pewien, że czytałem na amerykańskim forum, że Mercedes mówi wszystkim właścicielom swoich 35-tek, aby przyszli na wymianę oleju w tylnym mechanizmie różnicowym po 1600 milach (1000 mil). Niestety, odeszliśmy od tych usług docierania w naszych nowszych samochodach i istnieje wiele artykułów w Internecie i na YouTube, które pokazują, jak skuteczne jest nadal utrzymywanie silnika w doskonałej kondycji. Tylne mechanizmy różnicowe w tych samochodach wymagają wymiany oleju co 3 lata i bardzo specyficznego oleju, co pokazuje, że jest to dość delikatny element, który wymaga regularnej konserwacji.

Cześć, kupiłem A35 z 2019 roku w zeszłym tygodniu, odbyłem jazdę próbną, wszystko w porządku, bez błędów, odebrałem go 3 dni później i na desce rozdzielczej wyświetlił się błąd niskiego poziomu naładowania akumulatora, a następnie 4 matic nie działa. Zabrałem go z powrotem do dealera, który wysłał go do specjalisty Mercedesa, ponieważ myśleli, że może wymagać aktualizacji oprogramowania, ale poinformowano mnie, że potrzebny jest nowy siłownik - czy ktoś doświadczył czegoś podobnego? Dziękuję

Nie mogę pomóc w kwestii 4-Matic, ale nasz samochód często wyświetla ostrzeżenie "niski poziom naładowania akumulatora" - zazwyczaj, jeśli nie używaliśmy go przez kilka dni lub jeśli uruchamiamy/zatrzymujemy go kilka razy bez jazdy - na przykład wyjeżdżając z garażu, aby go umyć. Wydaje się to trochę nadwrażliwe, więc nie sądzę, żeby było się czym martwić.

Nie mogę pomóc w kwestii 4-Matic, ale nasz samochód często wyświetla ostrzeżenie "niski poziom naładowania akumulatora" - zwykle jeśli nie używaliśmy go przez kilka dni lub jeśli uruchamiamy/zatrzymujemy go kilka razy bez jazdy - na przykład wyjmując go z garażu, aby go umyć. Wydaje się to trochę przewrażliwione, więc nie sądzę, żeby było się czym martwić.
Dziękuję, wezmę to pod uwagę.

Cześć, kupiłem A35 z 2019 roku w zeszłym tygodniu, wszystko dobrze przetestowałem, bez błędów, odebrałem go 3 dni później i na desce rozdzielczej wyświetlił się błąd niskiego poziomu naładowania akumulatora, a następnie 4 matic nie działa. Zabrałem go z powrotem do dealera, który wysłał go do specjalisty Mercedesa, ponieważ myśleli, że może wymagać aktualizacji oprogramowania, ale poinformowano mnie, że potrzebny jest nowy siłownik - czy ktoś doświadczył czegoś podobnego? Dziękuję
Czy poszedłeś do dealera Mercedesa? Istnieje dokument z poradami dotyczącymi błędu, a pierwszym krokiem jest aktualizacja oprogramowania. Jeśli to nie rozwiąże problemu, następnym krokiem jest wymiana modułu sterującego.

41 - 47 of 47 Posts