Mercedes A-Class Forum banner
201 - 220 of 427 Posts
Moja ostatnia aktualizacja miała miejsce w kwietniu. Wydają się one odbywać w kwietniu i październiku w przypadku mojego samochodu.

ciągle 081 ?? jakieś nowe aplikacje? czy coś innego?
Aktualizacja dotyczy modułu komunikacyjnego, a nie aktualizacji MBUX.

Chodzi o to, jak samochód komunikuje się ze światem zewnętrznym, np. z ruchem drogowym na żywo, usługami Mercedes me itp.

Mój został zaktualizowany tutaj 16/8, ale samochód jest w warsztacie po wypadku, więc nie przyjrzałem się dokładnie tej aktualizacji, ale we wszystkich innych aktualizacjach dotyczących modułu komunikacyjnego nie zauważyłem żadnych zmian.

Aktualizacja dotyczy modułu komunikacyjnego, a nie aktualizacji MBUX.

Chodzi o to, jak samochód komunikuje się ze światem zewnętrznym, np. z ruchem drogowym na żywo, usługami Mercedes me itp.

Mój został zaktualizowany tutaj 16/8, ale samochód jest w warsztacie po wypadku, więc nie przyjrzałem się dokładnie tej aktualizacji, ale we wszystkich innych aktualizacjach dotyczących modułu komunikacyjnego nie zauważyłem żadnych zmian.
Musieli mieć Twój samochód uruchomiony w warsztacie przez jakiś czas, żeby się zaktualizował.

Musieli mieć Twój samochód uruchomiony w warsztacie przez jakiś czas, aby go zaktualizować.
Nie sądzę... To moja aplikacja mówi, że nadeszła aktualizacja, nie wiem, czy została zainstalowana.
(Mówi, że aktualizacja może potrwać do 15 minut i zostanie przeprowadzona w tle, gdy samochód jest włączony)

Otrzymano dzisiaj aktualizację modułu komunikacyjnego, która została ostatnio zaktualizowana w listopadzie 2022 roku, została wydana dzisiaj. Brak nowych zmian w mbux, prawdopodobnie MB przygotowuje się do FUP4 dla regionu Wielkiej Brytanii - ponieważ każda aktualizacja modułu komunikacyjnego zwykle odnosi się do nowego FUP? Myślę, że FUP4 to aktualizacja, która umożliwia WLAN zamiast wbudowanej karty esim danych.

Sprawdzę później w xentry, jaką wersję HERMES uruchamia po aktualizacji, ponieważ byłem na parowaniu FUP3 s/w na Hermes i HU6 z api_level ntg 081 FUP34.

Otrzymano dzisiaj aktualizację modułu komunikacyjnego, która została ostatnio zaktualizowana w listopadzie 2022 roku i została wydana dzisiaj. Brak nowych zmian w mbux, prawdopodobnie MB przygotowuje się do FUP4 dla regionu Wielkiej Brytanii - ponieważ każda aktualizacja modułu komunikacyjnego zwykle odnosi się do nowego FUP? Myślę, że FUP4 to aktualizacja, która umożliwia WLAN zamiast wbudowanej karty esim.

Sprawdzę później za pomocą xentry, jaką wersję HERMES uruchamia po aktualizacji, ponieważ byłem na parowaniu oprogramowania FUP3 na Hermes i HU6 z api_level ntg 081 FUP34.

View attachment 11965
View attachment 11966
Hmmm, interesujące… Zastanawiałem się, czy wersja MBUX 1 będzie mogła zostać zaktualizowana do MBUX 2. Czas pokaże, jak sądzę, albo Mercedes nas porzucił.

Myślę, że FUP4 to aktualizacja, która umożliwia korzystanie z WLAN zamiast wbudowanej karty esim.
Tak, udało mi się połączyć MBUX z moim telefonem komórkowym po tej aktualizacji. Nadal ten sam numer wersji widoczny dla klienta, 081.

Tak, udało mi się połączyć MBUX z moim telefonem komórkowym po tej aktualizacji. Nadal ten sam numer wersji widoczny dla klienta, 081.

Ahh. Mój zawsze pokazywał FUP3_4 na xentry, zakładam, że zawsze byłem na FUP3 - może to było FUP4; może trzeba zakodować tethering w Monako, ponieważ wyłączyłem go, aby wymusić działanie Mercedes Me w poprzednim debugowaniu z usunięciem uszkodzonego stanu HERMES. Pamiętam, że używanie tetheringu psuje niektóre rzeczy, takie jak asystent głosowy Mercedesa na FUP3, być może zostało to naprawione w FUP4.

Image

Cóż, nowa aktualizacja komunikacji wydaje się utrzymywać HERMES w tej samej wariancie kontroli FUP2. Wcale nie jestem pewien, co wysyła Daimler, ale wydaje się, że również zerwał połączenie internetowe z jednostką centralną mbux, nawet po zresetowaniu i zresetowaniu z xentry w moim samochodzie. Chociaż funkcje aplikacji wydają się działać, więc bardzo dziwne.

Poprzednia wersja to:
2479020809
0009026252
0009027052

Szukając online na innych forach, członkowie MBClub wydają się mieć kilka nowych funkcji - integrację produktów TP-Link i myQ z asystentem głosowym oraz nowe Place Details by Google, jak widzieli niektórzy inni w poprzednich tygodniach.

Rzeczą, która mnie denerwuje, jest to, że chiński wariant naszego samochodu z Baidu Carlife może wykonywać pełnoekranowy carplay na pierwszej generacji MBux - więc zakładam, że powód kontroli temperatury jest bzdurą. Nadal jestem dość zły i chciałem aktywować Baidu, ale nie znalazłem sposobu..

Jak udało Ci się połączyć MBUX z telefonem??

201 - 220 of 427 Posts