Tak, udało mi się połączyć MBUX z moim telefonem komórkowym po tej aktualizacji. Nadal ten sam numer wersji widoczny dla klienta, 081.
Hi, I know this has been covered in part previously, but not sure if there was a definitive answer. Is it possible to connect MBUX 548 on a A250e W177 to a mobile phone hotspot? Does this require recoding and if so, any details on who to contact? I don't want to use the MBUX wifi as that is just...
www.aclassclub.co.uk
Ahh. Mój zawsze pokazywał FUP3_4 na xentry, zakładam, że zawsze byłem na FUP3 - może to było FUP4; może trzeba zakodować tethering w Monako, ponieważ wyłączyłem go, aby wymusić działanie Mercedes Me w poprzednim debugowaniu z usunięciem uszkodzonego stanu HERMES. Pamiętam, że używanie tetheringu psuje niektóre rzeczy, takie jak asystent głosowy Mercedesa na FUP3, być może zostało to naprawione w FUP4.
Cóż, nowa aktualizacja komunikacji wydaje się utrzymywać HERMES w tej samej wariancie kontroli FUP2. Wcale nie jestem pewien, co wysyła Daimler, ale wydaje się, że również zerwał połączenie internetowe z jednostką centralną mbux, nawet po zresetowaniu i zresetowaniu z xentry w moim samochodzie. Chociaż funkcje aplikacji wydają się działać, więc bardzo dziwne.
Poprzednia wersja to:
2479020809
0009026252
0009027052
Szukając online na innych forach, członkowie MBClub wydają się mieć kilka nowych funkcji - integrację produktów TP-Link i myQ z asystentem głosowym oraz nowe Place Details by Google, jak widzieli niektórzy inni w poprzednich tygodniach.
Rzeczą, która mnie denerwuje, jest to, że chiński wariant naszego samochodu z Baidu Carlife może wykonywać pełnoekranowy carplay na pierwszej generacji MBux - więc zakładam, że powód kontroli temperatury jest bzdurą. Nadal jestem dość zły i chciałem aktywować Baidu, ale nie znalazłem sposobu..