Mercedes me Pomoc!
Czy ktoś wie, jak połączyć aplikację Mercedes me na moim iPhonie z rzeczywistym samochodem? Zarejestrowałem swój samochód, ale cały czas pisze, że aby włączyć funkcje, przejdź do portalu, przechodzę do portalu i włączam je, ale nadal nie działa.
Jakieś pomysły proszę
Spędziłem cały dzień próbując to samemu ogarnąć, w tym rozmowę z Mercedesem, która nie pomogła.
1. Użyj przeglądarki, aby przejść do
www.mercedes.me
2. Zaloguj się
3. Sprawdź swoje dane
4. Wybierz opcje, które chcesz (które w zasadzie będą wszystkie)
5. To jest ta, o której Mercedes powiedział, że nie potrzebuję. Musisz zweryfikować, kim jesteś, Twój dealer powinien to zrobić, ale jeśli jest tak jak u mnie, człowiek, który to robi, był nieobecny i nigdy tego nie zrobiono, więc możesz albo wrócić, albo użyć kamery internetowej w telefonie, po prostu naciśnij opcję w portalu, a zostaniesz przekierowany. Musisz podać swój numer telefonu i mieć paszport. Nagrywają rozmowę, zadają pytania dotyczące miejsca i daty urodzenia, a następnie pokazujesz im swój paszport, machając rękami, aby udowodnić, że nie jest fałszywy, i natychmiast go autoryzują.
6. Wróć do portalu, aby upewnić się, że wszystko jest włączone.
Są pewne rzeczy, za które trzeba zapłacić, ale nie zostaną aktywowane, chyba że podasz dane karty kredytowej w sklepie Mercedes.
Następnie musisz uruchomić samochód na 20-30 minut, aby system skonfigurował mapy i telediagnostykę.
Mam nadzieję, że to pomoże. Daj mi znać, jak Ci idzie. Mój samochód nie jest zaparkowany w pobliżu, więc nie mogę sprawdzić do jutra. (Mam sąsiadów, którzy będą zazdrośni o nowego merca)